„Ať jde ten deb*l do pr*ele!" Získali jsme šokující fotky z vánočních trhů v Chebu. Stovky lidí, žádné roušky, zpěv, alkohol

13.02.2021 16:11

„Na schůzce s ministrem zdravotnictví a s náměstkem Černým jsem byl osobně přítomen a slyšel každé slovo. Nikdo z chebských lékařů ani nikdo jiný tam neřekl, že Němci zabírají v současnosti lůžka v chebské nemocnici. V Chebu neleží ani jeden Němec a ze strany náměstka šlo o účelovou lež, díky níž chce doložit, že si za kolaps nemocnice vlastně můžeme, když tu léčíme Němce,“ konstatoval pro PL starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM). „Připadá mi, že cílem vlády je držet problémy pod pokličkou a za žádnou cenu nepřipustit vlastní chybu a selhání. Tím by bylo i přijetí nabídky pomoci ze strany SRN,“ domnívá se.

„Ať jde ten deb*l do pr*ele!" Získali jsme šokující fotky z vánočních trhů v Chebu. Stovky lidí, žádné roušky, zpěv, alkohol
Foto: Město Cheb
Popisek: Záběry z vánočních trhů v Chebu, rok 2020

Starostova slova vyvolala bouřlivou reakci mezi místními politiky. Dva z nich se obrátili na naši redakci s tím, že za řadu problémů může Antonín Jalovec sám. Důvod? Vánoční trhy...
 
„Všude po republice bylo doporučení, které se absolutně dodržovalo, takže žádné trhy, žádné pití alkoholu na veřejnosti, žádný zpěv, srocování, prostě nic, nouzový stav,“ uvedl dotyčný zastupitel s tím, že podobná situace rozhodně neplatila pro město Cheb. „Tady se veselily tisíce lidí, my jsme na to upozorňovali, ale nikdo nás neposlouchal, takže není divu, že je to tady tak příšerné," dodal, že si prý musí ulevit. „Ať jde ten deb*l, co to povolil, do pr*ele!“ uzavřel. 
 
ParlamentníListy.cz zprvu získaly jen asi pět fotografií, které opravdu zachycují veselí a společenské radovánky. Až se nechce věřit, že šlo o Českou republiku a krizi, v jaké se nacházíme.
 
Jenomže naše dva zdroje měly pravdu. 
 
Další desítky fotografií se nám podařilo během sobotního odpoledne nalézt na oficiální stránce vánočních trhů města Chebu. Ty se mimochodem konaly od 28. listopadu do 26. prosince 2020. Místní kluziště bylo otevřeno do 3. ledna 2021.
 
 
Jak vypadal společenský program v době, kdy na koronavirus umíraly stovky lidí a tisíce jich ležely v akutním stavu v nemocnici?
 
Tak jen namátkou:
 
28.11. sobota:
Otevřeny prodejny s jídlem a pitím s sebou, vánoční zboží, stromky a jmelí
14:00 – 15:00 hod. Ježíškovo pošťák (gramatická chyba není vinou PL)
17:00 – 17:01 hod. Zvonkohra
 
5.12. sobota:
Otevřeny všechny prodejny 10:00 – 19:00
Otevřeno městečko řemesel – ukázka ručního umění – horní část náměstí
14:00 – 14:30 hod. Soutěže na ledě
 
13.12. neděle:
Otevřeny všechny prodejny 11:00 - 19:00
13:00 – 13:30 hod. KRISTINA KŮTKOVÁ - zpěvačka
14:00 – 14:30 hod. Soutěže na ledě
15:00 – 15:30 hod. KRISTINA KŮTKOVÁ - zpěvačka
 
Že se akce pro místní obyvatele stala vítanou atrakcí v době nutných zákazů, není třeba zdůrazňovat. Fotografie hovoří za vše.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Město Cheb + zdroj PL
 
  • Vánoce jsou spojeny nejen se štědrovečerní večeří, ale i s velkým množstvím společenských a kulturních akcí během celého prosince.
  • V současné době je omezen režim konání trhů, a to se dotkne i trhů vánočních. V některých městech je ale již nyní známo, že se vánoční trhy v obvyklé podobě konat nebudou.
  • Konání rozsvěcení vánočních stromků je nejčastěji akcí organizovanou obcí. Bližší informace se dozvíte z webových stránek obce, místního rozhlasu apod.
  • Bude-li umožněno konání mší, dodržujte při nich základní hygienické zásady (zásada 3R – roušky, ruce, rozestupy).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …