„Jestli přijdou mohamedáni, budeme na Romy ještě vzpomínat.“ Konvička přizval Laďu Větvičku a řeč šla o „zvrhlé EU“ a skrytém nebezpečí

12.09.2018 13:05

REPORTÁŽ „Hrozí pád do barbarství se vším nejhorším, co si dokážeme představit, a něco, co tady nebylo ne sto let, ale možná tisíc let,“ burcoval na besedě v kulturním domě Akord v Ostravě kandidát na senátora v obvodu Ostrava-Jih Martin Konvička. Varoval před rozkladem evropské civilizace kvůli islamizaci a prohlásil i to, že „Evropská unie musí být zničena“. Zároveň si ale pochvaloval, že máme na Hradě prezidenta, který spolu s opozicí a veřejným míněním „nutí premiéra hovořit drsněji než Konvička před pěti lety“. Protože „jakmile by se nám tady začali usazovat mohamedáni, tak bychom na Romy nostalgicky a s láskou vzpomínali“. Hostem večera byl populární bloger Ladislav Větvička, který připomenul další kandidáty „na Jihu“ a ptal se: „Je velký, fajný, tlustý, má sexy mozek, přišel z Prahy, zas tady leze, nevíme, co od něho máme čekat. Teď je tu nějaký Konvička, dobrá. České Budějovice jsou fajné město, proč do Ostravy?“

„Jestli přijdou mohamedáni, budeme na Romy ještě vzpomínat.“ Konvička přizval Laďu Větvičku a řeč šla o „zvrhlé EU“ a skrytém nebezpečí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předvolební billboard kandidáta do Senátu Martina Konvičky

„Myslel jsem, že provokujeme, informujeme občany, a že se tématu chopí nějaký politik profesionál a já budu dál zkoumat hmyz a dělat věci, které mě bavily,“ podotkl Konvička, který působí na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, ke svému dřívějšímu působení v Bloku proti islámu.

Na začátek besedy v kulturním domě Akord v Ostravě popisoval, proč začal veřejně vystupovat. „Přišlo tzv. arabské jaro, další naprosto nejapná akce Západu, nejapný pokus západní politiky vměšovat se do událostí a ještě je zhoršit, a nejapná mediální reakce. Přišel rok 2013, parlamentní volby a prakticky žádný politik, i když pár výjimek bylo, ty věci neřešil; dělali, že to neexistuje, že se to k nám přiřítí, pokud vůbec, tak za deset let...“ upozornil. Pak připomenul rok 2015, kdy přišla migrační krize a už si začala veřejnost uvědomovat, že „jsme ve velkém průšvihu“.

„Tenkrát se nás establishment bál. Politický projekt se nepodařil, ale to se tak nedá úplně říct. Přispělo to ke zvolení prezidenta Zemana a k silné pozici Okamurovy SPD v Parlamentu, a hlavně o tématu začali mluvit úplně všichni. Takže dnes má primátorka Havířova za ČSSD velký plakát ‚Havířov bez migrantů‘,“ popisoval. Připomenul i svůj neúspěšný boj o křeslo senátora v Táboře. Vysvětlil, proč si dal chvíli pauzu a teď se rozhodl do politiky vrátit. „Senát je naprosto vítačský pořád. Systematicky vracejí pár dobrých zákonných předloh, které dostávají ze Sněmovny,“ upozornil.

Anketa

Chcete, aby Česko dočasně přijalo 50 dětí ze Sýrie, jak navrhuje europoslankyně Šojdrová?

5%
95%
hlasovalo: 14273 lidí

Ještě je to dobrý, dobrý... A pak už není cesty zpět

Problém migrace je podle něj složitější, než se zdá: „Obecný rozklad toho, čemu se říká evropská civilizace. Evropská unie, evropské státy, elity zradily všechny principy, kterými se oháněly.“ Občanovi se podle Konvičky evropské elity smějí do obličeje. „Když je civilizace slabá a rozložená, pak stačí fouknout a ona spadne. A co by nastalo? Hrozí pád do barbarství se vším nejhorším, co si dokážeme představit, a něco, co tady nebylo ne sto let, ale možná tisíc let. Problém je, že říkají – není to akutní, je to daleko, nestarejte se, starejte se raději o dětská sportoviště v Ostravě. Ten problém je akutní,“ uvedl.

„Tato civilizační krize není jako válka, že se na vás řítí, je to pomalý proces. Věřím tomu, že vlastenci v Německu nebo ve Švédsku si také říkali – ještě je to dobrý, ještě je to dobrý, máme pět let, nebudeme panikařit, zesměšňovat se... ale pak už je to špatné, pak už není cesty zpět.“ Podle Konvičky je potřeba stavět hráz, a to hned teď, jinak bude pozdě. Právě proto nazval svou kampaň „Braňme se“. S ohledem na to, že dostal číslo 8, tak to, čemu se podle něj máme bránit, rozvedl do osmi bodů.

„Považuji Evropskou unii za entitu zvrhlou, zkaženou a nepřátelskou“

Zmínil i to, že většina legislativy, co se přijímá, pochází z Bruselu. „70 procent předpisů cizí mocnosti jsme nepřijímali ani za protektorátu. Já osobně považuji Evropskou unii za entitu zvrhlou, zkaženou a nepřátelskou.“ Volat po czexitu je ale podle něj brzy, podpořil by referendum, ale zatím na to není politická síla.

Hovořil i o sociálních sítích a připomenul aktivitu Václava Klause mladšího. „Celý nápad, že stát má rozhodovat, co je fake news, a co není... Nejstrašnější na té cenzuře je, že jsme si zakázali pojmenovávat věci pravými jmény,“ uvedl Konvička. „Česká televize jako nejlživější médium, které u nás máme, vás stojí každého 135 korun měsíčně na poplatcích, což je pakatel, ale dáváte jí 7 miliard korun ročně na provoz a navíc má to, co vydělají z reklam... Toho Česká televize využívá k tomu, aby vás vychovávala tak, jak chce. Myslím, že školné byste si platili jinde než v České televizi,“ dodal.

Mezi body svého programu „Braňme se“ má Konvička také „loupeživé neziskovky, byznys s chudobou, drancování země,“ atd.

Konvička: Říkají, že straším. Nestraším

K bodu svého programu – Islamizace a stěhování národů – pak také zmínil: „Všichni říkají, že je tady nechtějí. Všichni, všichni, všichni. Všimněte si, že nikdo neříká proč. A hlavně nikdo nedělá nic pro to, aby sem nepřicházeli. Mně nejde o proud z Afriky nebo z Blízkého východu. Jde o skupování firem už občany EU ze Západu, ekonomické pronikání a všechny tyto věci,“ uvedl. Pak zmínil bod svého programu – Braňme se lhostejnosti a rezignaci. „Říkají, že straším. Nestraším. My evropsky vyhráváme. Ne všude. Ale podívejte se na Rakousko, Maďarsko, Itálii a srovnejte to se situací před pěti lety. Máme na Hradě prezidenta, ten spolu s opozicí a veřejným míněním nutí premiéra hovořit drsněji než hovořil Konvička před pěti lety. Po malých krůčcích vyhráváme,“ uvedl.

Horolezec, který mlčí, pak sexy mozek a teď Konvička. Co chce?

Hostem večera byl známý spisovatel, bloger a cestovatel Ladislav Větvička. Předeslal, že bývá vůči politikům protivný a snad o to více ho pak mají rádi čtenáři. „Když jsem přemýšlel o tom, co, proč, senátoři atd., tak jsem si říkal, co po nás chtějí? My v Ostravě vůbec nemáme dobré zkušenosti se senátory. Měli jsme tu horolezce, který je super chlap, super toho dokázal asi, když lezl na hory, ale zvolili jsme ho do Senátu a od té doby nikdo neslyšel, že by něco řekl, někde byl nebo něco udělal pro Ostravu,“ uvedl Větvička. Pak si rýpnul do kandidatury Jiřího Paroubka. „Máme tu chlapa, je velký, fajný, tlustý, má sexy mozek, přišel z Prahy, zas tady leze, nevíme, co od něho máme čekat. Teď je tu nějaký Konvička, dobrá. České Budějovice jsou fajné město, proč do Ostravy?“ ptal se bloger.

Konvička vysvětlil, že Senát je místo, kam volí velmi málo lidí a kvůli malé účasti stačí přesvědčit poměrně malý počet lidí, a proto je šance se tam dostat. Zmínil, že právě na Ostravsku je více normálně uvažujících lidí, kteří nepodléhají vlivu mainstreamových médií. „Lidé tady si tolik nedělají z toho, co píší v pražských novinách,“ upozornil. Pak zmínil, že je syn řecké maminky a beskydského tatínka a bydleli v Ostravě-Hrabůvce do jeho deseti let.

Protože Konvička kandiduje s podporou Nezávislých, představil se na besedě i jejich lídr Vojtěch Potocký, který pracuje jako úředník magistrátu 17 let. Pak se ke slovu znovu dostal Větvička s otázkou na kandidáta do Senátu, zda bude dělat jen mrtvého brouka, nebo má v plánu něco víc. „Nedopustím, aby se tento konkrétní obvod stal odkladištěm migrantů a nedopustím, aby byli nějací v Česku,“ reagoval Konvička. „Věřte tomu, že jakmile by se nám tady začali usazovat mohamedáni, tak bychom na Romy nostalgicky a s láskou vzpomínali, pakliže by nezačali konvertovat,“ dodal. Vysvětlil, že právě obvody jako Ostrava–Jih či město Havířov jsou první v nebezpečí.

Část platu by věnoval na právní servis pro oběti systému

Když se dostali ke slovu občané, kteří na besedu přišli, řeč byla o demokratičnosti naší Ústavy a padl i dotaz, co dělat s dalšími generacemi uprchlíků, kteří už v Evropě žijí. „Evropská unie musí být zničena. Hotovo. Czexit až na druhém místě, až bude politická vůle. Po těchto senátních volbách ještě nebude,“ reagoval Konvička s tím, že se podle něj EU řítí ke svému rozštěpení.

Lidé se ptali na to, zda podporuje zrušení Senátu a zda se vzdá platu. „Já senátorský plat alespoň zčásti míním věnovat opravdu potřebným věcem. Liana (Liana Janáčková, dlouholetá starostka ostravského městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, místopředsedkyně Nezávislých, pozn. red.) mě varovala, abych o tom nemluvil... Já to pokládám za strašně důležité – právní servis pro oběti tohoto systému, tohoto cenzorně stíhacího netotalitního systému. Moc dobře vím, o co jde, protože jsem byl také stíhán za verbální trestný čin. Ale já jsem byl známá postava, populární, vysokoškolský učitel se styky a konexemi. Už se to dneska děje, tam obžalují středoškoláka, tam dělníka. Ti lidi jsou ztracení, systém si je vybírá chaoticky.“ 

Zazněl z publika i apel na to, aby patriotická scéna byla sjednocena v jeden celek, protože jinak názory nebudou mít šanci, viz Realisté. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …