„Lhali jste. Podvedli jste lidi.“ Bystroň zboural Bundestag. Šlo o Ukrajinu

05.03.2023 21:40 | Ze sítí

Petr Bystroň (AfD) v Německu opět oslovil Bundestag, jehož je členem. Tradiční rozdělení na pravici a levici je dle něj pasé, společnost je nyní rozdělená na elitu a zbytek lidí dole. Lidé v ulicích demonstrují kvůli míru, posílání zbraní na Ukrajinu si nepřejí. Ať si zbraně platí ti, kdo jsou pro válku a volí např. FDP. Tolik Bystroň; a že on „spolu se zrazenými voliči“ se dál nenechá urážet a označovat za „agenta Moskvy“.

„Lhali jste. Podvedli jste lidi.“ Bystroň zboural Bundestag. Šlo o Ukrajinu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslanec německého Bundestagu, Petr Bystroň (AfD)

Německý politik českého původu za stranu Alternativa pro Německo (Alternative für Deutschland, AfD) Petr Bystroň před třemi dny v Německu rozesmál sněmovnu. Dělení na pravici a levici považuje za dávno zastaralé, převažuje dnes horizontální dělení společnosti, a to na globální elitu nahoře a normální lidi dole. Za mír a proti válce demonstrují v ulicích lidé napříč politickým spektrem.

Strany ve vládě podle Bystroně porušily své volební sliby. „(Straníci) Radši vedou válku, než aby se zaměřili na zachování míru, a principy poválečné zahraniční politiky kompletně hodili přes palubu.“

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí

Dále se obrátil na člena Bundestagu Ralfa Stegnera (SPD). Bystroň mu vyčetl, že každého, kdo si dovolí ho kritizovat, označí za člověka „delegitimujícího instituci“. Ale je to podle Bystroně přesně naopak. „Ne, to vy vaším chováním a neschopností delegitimujete tuhle instituci!“ obvinil Stegnera.

„Vy všichni jste vaše voliče obelhali a podvedli,“ hovořil k celé sněmovně. Voliči podle Bystroně nechtějí nic jiného než mír, a to je vládou ignorováno, namísto toho se na Ukrajinu stále posílají zbraně. Tyto zbraně jsou navíc nakoupené z peněz občanů, kteří například FDP ani nevolili a válku si podporovat nepřejí. „Nechte zaplatit ty, kteří si podporu Ukrajiny přejí,“ vyzývá stranu FDP. „Pokud je to většina, jak vy tvrdíte, tak přeci můžete být klidní. To ale nejste, protože víte, že to tak není. Že za vámi většina nestojí,“ říká Bystroň a dodává: „Většina lidí je proti této válce. Většina lidí si přeje mír.“

Bystroň v závěru projevu prohlašuje, že on osobně společně s těmito zrazenými voliči se nadále nenechá urážet a označovat za „agenta Moskvy“ jen kvůli tomu, že si přejí mír. Navíc ještě k tomu od lidí, kteří jsou placení od USA, uzavírá.

Petr Bystroň je poslancem německého Bundestagu a členem pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD), která svou platformu postavila na protimigračních postojích. V současnosti se strana staví proti sankcím vůči Rusku a argumentuje proti dodávkám zbraní na Ukrajinu.

Poslanec je známý i skandálem s domnělým hajlováním v březnu 2022. Při závěru demonstrace v Mnichově proti karanténním opatřením tehdy prohlásil: „My jsme skuteční přátelé demokracie. My jsme AfD,“ řekl a výrazněji u toho pozvedl pravou paži. Hajlování je v Německu trestné, případ byl vyšetřován mnichovskou prokuraturou a Bystroň byl zbaven poslanecké imunity. Policie tehdy vyslýchala očité svědky. Podle Bystroně byla řada z nich zastrašována a policie zneužívala svou moc. „Všechno to, co se v Německu děje, to je porušování lidských práv, je to utlačování opozice státní mocí,“ prohlásil tehdy.

Válka na Ukrajině podle Petra Bystroně nemá vojenské řešení; řešení by se mělo hledat diplomatickou cestou, nikoliv dodávkami zbraní. Poukazuje na to, že s tím ani většina občanů Německa nesouhlasí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Bystroň je skvělý!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlda2 , 06.03.2023 11:37:17
Moc se mi jeho názory líbí.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …