ANO za zavřenými dveřmi: „Někdo vynáší do nejšílenějšího webu v zemi, do Parlamentních listů. Musíme ho vodhalit. Jsou to nepřátelé!"

13.07.2021 13:34 | Kauza

Naše redakce před časem přinesla sérii článků o hnutí ANO v Pardubickém kraji. Tato snaha zjevně dopadla na úrodnou půdu, jelikož podle našich nových zjištění se těmito texty zabývalo vedení krajské organizace na svém pondělním zasedání. Níže popsané skutečnosti verifikovaly dva zdroje.

ANO za zavřenými dveřmi: „Někdo vynáší do nejšílenějšího webu v zemi, do Parlamentních listů. Musíme ho vodhalit. Jsou to nepřátelé!"
Foto: Hnutí ANO
Popisek: Jaroslav Kytýr

Anketa

Vadí vám, že od 1. září by si neočkovaní měli pravidelné testy na covid-19 platit sami?

54%
42%
hlasovalo: 10155 lidí
V Pardubicích bylo v pondělí navečer poměrně hezké počasí. Lidé korzovali a užívali si volna. Ne tak sestava zástupců ANO. Jednala o své budoucnosti. Blíží se totiž uzavření kandidátních listin, což znamená dvě věci; pohodovou budoucnost ve Sněmovně, anebo nejistotu.

Své o tom ví i několik členů Parlamentu ANO v Pardubickém kraji. Jedná se konkrétně o poslance Kolovratníka, Kytýra, Řehounka a Kasala. Zejména tato čtveřice se utká o maximálně dvě křesla. Prozatím tahá za nejdelší konec provazu poslanec Martin Kolovratník. Jenže podle zjištění PL z okruhu premiéra Babiše není nic jisté.

„Premiér se bude teprve rozhodovat, variant je víc, je možné, že na listině nebude nikdo, že bude úplně nová. Taky je možnost, že kandidátku povede žena, že lídrem nebude Kolovratník, ale třeba Kasal nebo Řehounek. Pan premiér je nyní hodně naježený a ještě to detailně řešit nechce. Vím, že poslance Kolovratníka nemusí zejména kvůli jeho zařazení do stáje Jaroslava Faltýnka," uvedl tento náš vysoký zdroj.

To se ovšem v pondělí v Pardubicích neřešilo.

Kromě běžné agendy se totiž projednával i oficiální bod týkající se naší redakce. Z postřehů, které máme k dispozici, se přítomní shodli, že materiály PL jsou zcela pravdivé, avšak je špatně, že se ty věci vůbec objevily na veřejnosti. Podle některých jsme dokonce nepřátelsky nastavené médium vůči vládnoucímu ANO.

„I tak tam zaznělo, že jsou v PL spřátelení lidé a oni musí zjistit jméno vynašeče do PL, aby se s ním náležitě zametlo," uvedl jeden náš zdroj. Druhý jeho slova potvrdil. „Vše se neslo ve finále v kajícné atmosféře. Poslanec Kytýr si posypal popel na hlavu, ostatní říkali, že je lepší vynadat si, než to dávat do novin, notabene do šílených a nepřátelských PL," uvedl druhý.

Přibližme, že na rokování byla přítomna krajská manažerka a osm členů předsednictva. Přítomní byli také čtyři jmenovaní poslanci, dohromady třináct osob.

A co přesně některým zástupcům Parlamentu vadí?

PL kupříkladu uvedly, jak tamní ANO hlasovalo o některých bodech. Zkrátka a dobře „hlasujeme zvednutím ruky podle krajského předsedy HONZY PROCHÁZKY, našeho lídra MARTINA KOLOVRATNÍKA a podle MĚ (vždy se budu snažit v rozpravě vystoupit a vysvětlit, proč podporujeme nebo nepodporujeme daný návrh). Bohužel oblastní předseda Miroslav Navrátil na krajském předsednictvu hlasoval proti usnesení našeho oblastního sněmu a lze předpokládat, že zase nebude hlasovat s námi. Je mi to líto,“ popsal poslanec Kytýr salvu chystaných kroků.

Tak podle něj vypadá demokracie.

„Oni nemají žádnou sebereflexi, neznají skutečné problémy lidí tam dole, a to je ten důvod, proč jsem měl tu ambici být na kandidátní listině, chtěl jsem tohle změnit, a to, že za ANO v Pardubickém kraji na krajském sněmu byli odsouhlaseni na první trojce Kolovratník, Kytýr, Kasal, tak to je důsledek určité privatizace hnutí," řekl PL starosta města Chrast Vojtěch Krňanský, na něhož byl podle našich dalších informací vyvíjen výrazný tlak, aby podporoval ty správné tváře ANO. Zlí jazykové tvrdí, že ústřední postavou negativních jevů je právě poslanec Kolovratník.

Redakce má i další závažné podněty, které bezesporu někteří zástupci ANO označí za nepřátelské. Ovšem s těmi ještě čekáme, jakmile bude oficiálně uzavřena podoba kandidátní listiny pro podzimní volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …