Asi mu Dalík napsal moták. Martin Komárek bavil publikum řečmi o Topolánkovi a vzpomenul, co slyšel před volbami o ČSSD

08.11.2017 9:20

REPORTÁŽ Jako nebezpečné stádo zvířat parazitického druhu popsal poslance Martin Komárek, který mezi nimi strávil poslední čtyři roky. Na představení knihy v Liberci řekl i svůj názor na výsledky voleb či vyjednávání o nové vládě. Či kandidatuře Mirka Topolánka na prezidenta, kterou oznámil ve stejný den, kdy nastoupil Marek Dalík do vězení. „Asi mu Dalík napsal moták, že pět let je moc dlouho a že třeba něco řekne,“ okomentoval. Prozradil také, že už napsal další knihu, která má vyjít za měsíc. Jmenuje se Jak jsem se mýlil v Miloši Zemanovi.

Asi mu Dalík napsal moták. Martin Komárek bavil publikum řečmi o Topolánkovi a vzpomenul, co slyšel před volbami o ČSSD
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Kniha Martina Komárka s názvem Nebezpečné stádo aneb poslanec český a jiné retardované druhy

„Nejznámější rituál poslanců – zvedání končetin. Poslanec se cítí svobodně, když žere. Poslanci nejsou schopni běžného pohlavního styku, tak se aspoň hemží.“ Tato hesla lze nalézt na zadní straně knihy, kterou napsal Martin Komárek. Jmenuje se Nebezpečné stádo, aneb Poslanec český a jiné retardované druhy. V úterý ji představil v Liberci. V roce 2013 se stal poslancem parlamentu za hnutí ANO, přičemž kandidoval jako jednička kandidátky v Libereckém kraji a byl členem právě liberecké organizace tohoto hnutí. Ta však skončila neslavně, byla zrušena. Ale to je jiný příběh... „Myslím, že zoologická zahrada je dobré místo, kde představit tuto knihu,“ sdělil bývalý poslanec, novinář a spisovatel. Akce se totiž konala v sále Lidových sadů, které pod nejstarší českou zoo patří. „Knihu opatřil nádhernými ilustracemi Petr Urban. Shrnuje zkušenosti ze sněmovny, kde jsem strávil poslední čtyři roky. Čím dál víc jsem si připadal, že jsem tam mezi zvířaty, kterým moc nerozumím. Což mě inspirovalo k napsání této knížky, kde se vžívám do role vědce, který pronikl mezi neznámý druh, který dosud lidi nepoznali a je člověku nesmírně nebezpečný. Je to druh parazitický. Toto nebezpečné stádo popisovali mnozí vědci přede mnou, ale já jsem v uvozovkách první průzkumník jako člověk, který se mezi tato zvířata dostal,“ popsal autor knihu.

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

Hnutí ANO se po čase podaří odpor ostatních roztavit

Poté přečetl několik pasáží knihy a odpovídal na dotazy. Například co říká na výsledky voleb. „Byly překvapivé jenom tím, jak velice silní jsou Piráti. Ostatní se dalo předpokládat. U hnutí ANO jsem měl tip trochu horší – 27,9 %. A ještě v jednom jsem se sekl. Tipoval jsem, že se tam topka nedostane,“ vysvětlil. Jak to podle něj bude dál se sestavováním vlády? Budou předčasné volby? „Jednání jsou teď v úplném začátku a všechny možnosti jsou ve hře. Babiš bude chtít získat ODS pořád a znovu. Ona zvyšuje cenu. Samozřejmě kdyby neměl stoprocentní podporu prezidenta, byl by na tom hůř. Ale má ji, takže je v docela komfortním postavení,“ konstatoval. Hnutí ANO má podle něj výborný vyjednávací tým. „Myslím, že po čase se jim původní odpor – že obviněný má být premiérem – podaří roztavit,“ domníval se. Buď získá podporu pro menšinovou vládu a vyloučená podle něj není ani koaliční vláda na stejném obrysu jako ta minulá, tedy s ČSSD a lidovci. „Sociální demokraté potřebují nějaké ministerstvo urvat. K tomu je však asi potřeba, aby se změnilo vedení této strany. Aby tam nebyli Sobotka a Chovanec, kteří Babiše  podrazili,“ myslel si. „Nechápu chování předáků socialistů. Po takovém debaklu by odstoupilo vedení kdekoliv na světě,“ je přesvědčen.

Martin Komárek původně tipoval ČSSD 12 procent. „Na poslední schůzi sněmovny jsem se ale bavil s Marií Benešovou, která je velice chytrá a zná to i zevnitř. Říkala – oni dopadnou hůř. Dostanou kluci sedm nebo osm a půjdou se klouzat,“ prozradil. „Jejich úplný propad je podle mě daný totální impotencí Sobotky a Zaorálka, kteří nedokázali zachytit trend, že politik musí mít ksicht, mluvit jako člověk. Ale vůbec tradiční strany absolutně netáhnou,“ povšiml si. „Nástup nových politiků a nových stran změnil politický systém a v příštích volbách bude tato změna dokonaná,“ sdělil.

Dalík asi napsal Topolánkovi moták, že pět let je moc dlouho

Co říká na to, že kandidaturu na prezidenta oznámil bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek? „Do Komárkových novin jsem hned napsal, že to oznámil v den, kdy Marek Dalík nastupuje do vězení. Dalík mu asi napsal moták, že pět let je moc dlouho a že třeba něco řekne. A Topolánek se rozhodl ‚instinktivně‘ kandidovat,“ objasnil. Má Topolánek se zatěžujícím batohem jménem Marek Dalík vůbec nějakou šanci? „Politická paměť lidí je šest měsíců. Topolánkovy hříchy si nikdo nepamatuje. I když je teď připomenou jeho protikandidáti,“ zdůraznil. Nicméně je podle něj Topolánek silná osobnost. „Kdyby se nezhlédl v miliardářích a nechtěl mít stejné košile a auta jako oni, tak to byl jeden z nejtalentovanějších politiků naší doby. Rozhodne až kampaň. Přesvědčovací schopnosti má,“ domníval se Martin Komárek. Na závěr debaty prozradil, že napsal další knihu, která vyjde za necelý měsíc. Bude se jmenovat Jak jsem se mýlil v Miloši Zemanovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …