Babiš promluvil: U Moravce jsem řekl, co si myslím. A už tam nesmím

17.04.2012 16:48

Na politickou scénu vstoupila další výrazná osoba. Andrej Babiš. Člověk, který patří mezi první tisícovku nejbohatších lidí na světě. Jeho osobnost vzbuzuje emoce na všech frontách.

Babiš promluvil: U Moravce jsem řekl, co si myslím. A už tam nesmím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš sám říká: “Není pravice, není levice, všichni mají společný politický program – krádež a korupci.“  On se svým občanským sdružením Ano 2011, chce prohnat všechny, kteří kradou jeho peníze. Namířeno má tedy na všechny politické strany.

Někteří lidé mu věří, doufají, že se konečně našel někdo, kdo je tak bohatý, že sám nepotřebuje krást.



Hotel Voroněž zaplněn

Možná proto Babiš podniká se svým občanským sdružením ANO 2011 výjezdy do terénu mezi občany. V pondělí se takové setkaní nespokojených občanů konalo v Brně v hotelu Voroněž. Konferenční sál byl zcela zaplněn.

Lidi sem lákala nespokojenost s vládou a naděje, že najdou něco lepšího. Babiš se tvrdě pouštěl do kritiky politiků: “Politici řídí stát. A kdo jsou politici? Politik je člověk, co normálně v životě neuspěl, tak si jde nakrást jako politik. Oni nikdy nepracovali. Musíme přijmout filozofii, že neexistuje pravice a levice. Mluvit můžeme jen o slušných a neslušných, schopných a neschopných,“ uvedl na akci v Brně Babiš.

Kritizoval také média: “Média na mě plivou špínu. Byl jsem u Moravce, řekl jsem, co jsem si myslel a už tam nesmím. Byl jsem najednou na černé listině,“ pokračoval podnikatel.

Všichni si chtějí nakrást

Občanské sdružení ANO 2011 míří do celostátní politiky, na krajské volby se necítí lidé kolem Babiše ale ještě připraveni: “Nepodařilo se nám do krajských voleb zajistit dostatečný počet lidí, u kterých jsem si naprosto jistý jejich čistotou,“ uvedl Babiš.

Někteří z přítomných protestovali. Starší muž, který se přihlásil do diskuze, oponoval.  “Tady všichni bojují proti korupci, k ničemu to nevede. Proč chtějí všichni do politiky? Aby si mohli nakrást. Já věřím, že předčasné volby budou. Svazák Nečas se položí! Měli byste být připravení kandidovat již nyní.“

Kluci se domluví

Babiš tento názor odmítl: “Já myslím, že se kluci zase domluví. Nechtěl jsem kandidovat do krajských voleb, dokud si nebudu jistý, že můžu nabídnout lidi, pod které se mohu podepsat. Máme dva roky na to, abychom postavili kvalitní tým lidí a zároveň se seznámili s veřejností, aby nás lidé poznali a přestali o mě mluvit jako o a lá Bártovi,“ vysvětluje Babiš.

Do diskuze se zapojil další muž, který chtěl znát názor podnikatele na Václava Klause a na komunisty. Babiš se jen usmíval: “Co vám mám říct? Já u toho byl, když se přišlo od Havla a prý, že máme poslat za ním dva ekonomy. No a nikdo se k ničemu neměl. Až úplně vzadu se přihlásili dva - Klaus a Dlouhý, takže asi tak. Jinak ve straně jsem byl. Nejsem na to pyšný. Chtěl jsem se mít dobře jako všichni,“ sebekriticky přiznal Babiš.

Politolog: Babiš aspoň platí daně

Politolog Martin Bastl pro ParlamentníListy.cz zhodnotil politické šance Babiše. “Silnou stránkou Babiše je, že jeho firma platí daně. Na rozdíl od těch ostatních, kteří se aktivují v politice, přitom si zaregistrují firmy na různých ostrovech, a ještě je jim hloupé odvést daně. V tom Babiš vyniká. Na druhou stranu si nemyslím, že je takový bílý rytíř, jak se prezentuje. Je ale relativně charismatický a velmi schopný člověk. Lze předpokládat, že ho veřejnost jako politika přijme,“ uzavřel pro ParlamentníListy.cz Bastl. Na politické scéně se tak objevila nová loď. Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak si povede.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …