Beseda o mešitě: Kusák souhlasí s Breivikem, Bělobrádek je mírnější

24.02.2012 20:14

Již potřetí od doby, co místní muslimové přiznali záměr zbudovat ve městě mešitu, se v Hradci Králové konala beseda na téma islám jako hrozba. Třetí část tohoto stále stejného příběhu zaštítil svoji účastí, v této otázce radikální, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Známý protiislámský bojovník Valentin Kusák nemohl chybět.

Beseda o mešitě: Kusák souhlasí s Breivikem, Bělobrádek je mírnější
Foto: ilustrační foto
Popisek: Bojovník proti mešitám v ČR Valentin Kusák

Beseda začala uvedením do problému. Tedy do problému imigrační politiky a náboženské korektnosti. Pavel Bělobrádek ihned v úvodu neváhal zmínit, že v současné době celá Evropa řeší takzvaný generační deficit. Což je podle něho obrovským problém, který ovšem již nedokážeme zcela vyřešit.

„Evropské národy v podstatě začínají vymírat. Mezi roky 1990 až 2010 se v Evropě narodilo o deset milionů dětí méně, než kolik je bezpečné ke zdravému růstu společnosti. Dříve byly dvě děti klasickým modelem, dnešním trendem je jedno dítě. Kdo má více dětí než dvě je takzvaně „divným“ člověkem. Děti nám významně komplikují zaměstnání, postup v kariéře a tak dále, proto ženy děti nechtějí. 30% bezdětných žen v České republice jsou vysokoškolačky. A tento trend se významně překrývá celou Evropou,“ uvedl na vysvětlení.

Jedná se podle něho o problém, který se zrodil na západě a zdůraznil, že tento trend může brzo nastat i u nás. Jak dále pokračoval, nejedná se pouze o problém v přistěhovalcích islámského náboženství, ale i v naší většinové společnosti.

Žijeme s problémem vlastní identity

„V dnešní době je v Čechách velká obliba různých horoskopů a amuletů. Zkrátka nahrazujeme Boha něčím jiným,“ řekl předseda KDU-ČSL.

Bělobrádek dále pokračoval tvrdou kritikou současné evropské politiky, při které zmínil i slova německé kancléřky Angely Merkelové: „Multikulturalismus selhal,“, „My doufali, že odejdou,“.

Dle slov šéfa lidovců byl koncept multikulturalismu, princip gulášového kotlíku, od samého počátku chybný. Je v něm totiž spousta akceptů, se kterými si nevíme stále rady. Hlavní problém vidí v neuzákonění samotného křesťanského náboženství.

Prakticky po celém světě totiž neexistuje stát, kde by byl stát přímo propojen s křesťanstvím. Ovšem v muslimských zemích to právě naopak funguje zcela opačně. Náboženské právo se tam stává právem státním. Což je právě onen kámen, který může spoustu situací velice vyostřit.

Ateisté se shodnou s křesťany na třech základních hodnotách: demokracie, tolerance, svoboda

„To, že muslimové svoji víru berou vážně, je v pořádku. Problém nastává v době, kdy začnou svoji víru brát natolik vážně, že jsou schopni ji nutit dalším lidem,“ řekl Pavel Bělobrádek a doplnil, že „pokud někomu vadí, že jím vepřové a piju pivo, tak ať sem nejezdí“.

Oba dva řečníci se shodli na jedné základní věci. A to, že naše většinová společnost si dostatečně nedokázala uvědomit následky soužití s přistěhovalci.

Valentin Kusák opět mluvil o islámském extremismu, na jehož sledování se specializuje. Podle něho do České republiky islám přináší extremistické prvky.

Kusák zmínil nejnovější výroční zprávu BIS, ve které s údivem sledoval, že islámu, potažmo islámskému extremismu není věnováno ani slovo. To, že se jedná o velkou chybu, komentoval na příkladu Slovenska, kde bylo zjištěno, že valná většina vyznavačů islámu podporuje teroristické činy.

„Díky akci ‚Medvěd‘ bylo Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu zjištěno, že společnost Člověk v tísni podporovala teroristickou buňku napojenou na zahraničí. Díky Člověku v tísni bylo vybráno na fungování této teroristické buňky několik milionů korun,“ tvrdil se silou v hlase Valentin Kusák.

Souhlas s Breivikem

Valentin Kusák se nebál pouštět i do značně „rozporuplných“ tezí, které však s ohněm v hlase hájil dost možná i sám před sebou.

„Náboženskou svobodu by mělo být možno omezit zákonem. Dosud tomu tak není, islám by ovšem měl být v křesťanské společnosti postižitelný,“ potvrdil zakladatel sdružení AntiMešita Valentin Kusák.

Cílem islámských teroristů je podle něho vyvolat děs ve většinové společnosti. Na tento jejich způsob myšlení dle jeho slov přistoupil Anders Breivik v Norsku. Což je podle Kusáka přesně to, co radikální islamisté chtějí.

„To co udělal Breivik je samozřejmě hrozné a odsouzeníhodné, ovšem je nutné si uvědomit, že v Norsku se opravdu dějí závažné věci, které silně podporují islamizaci. Breivik tvrdí, že se právě na tyto aspekty svým činem pokoušel upozornit. A jestli je tomu tak, musím říct, že jeho myšlenky byly v jistém ohledu správné,“ uvedl Kusák s odkazem na Breivikův manifest, v němž vnímá multikulturalismus jako velkou hrozbu Evropě.

Zapomenout na falešnou politickou korektnost

„Nemůžeme hájit svůj politický názor, když se bojíme něco říct, abychom náhodou neurazili něčí smýšlení. Musíme s každým jednat naprosto stejně. A jestli se to někomu nelibí tak ať odejde,“ stál si za svým Pavel Bělobrádek.

Dále se začal Bělobrádek věnovat chybnému politickému smýšlení současné evropské vládní garnitury. Evropa je měkká, stydí se za své kořeny, ztrácí svoji identitu, proto se muslimská komunita bez problémů v Evropě rozrůstá.

Upozornil ovšem i na podle něho jednu z nejdůležitějších věcí problému islamizace. Muslimská obec má dle Pavla Bělobrádka dvě tváře. Ukazuje nám však jen jednu z nich. Tu příjemnou, která je plna charity, vzdělávání a tak dále. Ovšem ta druhá je radikální a podporovaná penězi ze Saudské Arábie. Ve své komunitě chtějí například zavést právo šária. Což neváhá okomentovat, že toto právo musí být odmítnuto, protože je protizákonné a takové věci se dle našich zákonů stíhají.

Na otázku z publika, co konkrétně KDU-ČSL dělá vůči této konkrétní otázce přistěhovalců a možného islámského extremismu se předseda strany nebál reagovat. „Důležité je důsledně se věnovat migrační politice. Prověřovat důkladně každého žadatele a nepouštět sem kohokoliv jen proto, abychom si jako stát nepozlobili stát jiný, nebo si neudělali špatné jméno ve světě. Dokud budou v Čechách žít cizinci, kteří si z našich zákonů dělají legraci a mají své vlastní zákony, tak my musíme být nekompromisní v našem vztahu k nim,“ se zvýšeným hlasem pronesl Pavel Bělobrádek.

Svůj radikální postoj dále zdůraznil v pokračování svého návrhu plánu migrační politiky. „V Americe naprosto běžně vykonávají selektivní migrační politiku. Proč ji nemáme my? Nad tím bychom se měli zamyslet. Protože čím více zde budeme mít muslimů, tím více zde budeme mít i radikálních muslimů, jedná se o přímou úměru,“ uvedl Bělobrádek.

Vyřešit otázku migrační politiky je podle předsedy KDU-ČSL v tomto směru nejdůležitější věcí. Pokud nebude vyřešena, riziko bude nadále přítomné. „Jedná se sice politicky nekorektní věc, ale imigranti musí pochopit, že když chtějí zůstat v naší, zemi tak musí splnit určité podmínky,“ dodal Pavel Bělobrádek.

Čech se dostává až na poslední místo

Valentin Kusák dále neváhal zdůraznit, že Česká republika imigrantům jen dává a v podstatě nic se po nich nevyžaduje. "Všechno jde z Evropské unie. EU se zkrátka muslimských přistěhovalců zalekla a od té doby jim jde na ruku,“ tvrdí předseda sdružení AntiMešita.

Pavel Bělobrádek na závěr potvrdil, že v otázce migrační politiky se on z pozice předsedy KDU-ČSL snaží přesvědčit současného ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga ke změně ústavy. Podle jeho slov však s reakcemi a prací ministra v této otázce nemůže být spokojen.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Hübsch

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …