Bývalý muslim odhaluje temnou stránku islámu. Zeman prý zaslouží chválu

28.06.2013 16:10

JINÝMA OČIMA Prezident Zeman v Berlíně při rozhovoru s reportérkou televize RTL dokázal, že má smysl pro humor a žádná kritika není na místě. Reaguje tak bývalý muslim a publicista Lukáš Lhoťan na kritiku hlavy státu, že v závěru televizního rozhovoru žertem arabsky zvolal, že Alláh je velký.

Bývalý muslim odhaluje temnou stránku islámu. Zeman prý zaslouží chválu
Foto: Archiv LH
Popisek: Lukáš Lhoťan utekl od islámu a dnes bojuje proti jeho extremistickým formám

Média a někteří komentátoři se opět pustili do prezidenta Zemana. Tentokrát za to, jakým způsobem v Berlíně zakončil rozhovor s reportérkou televize RTL. Ta se ho ptala na informace o Češkách unesených v Pákistánu. Prezident republiky reagoval, že nebude prozrazovat podrobnosti, aby tak neposkytl informace Tálibánu nebo Al-Káidě.

V závěru se pak německé novinářky žertem zeptal: „Jste snad agentka Tálibánu nebo Al-Káidy?“ Když reportérka nesouhlasně zakývala hlavou, prezident pronesl „Alláhu akbar“, tedy Alláh je velký. Mnohá média za to ihned začala Miloše Zemana kritizovat, že to v souvislosti s problematikou unesených Češek bylo necitlivé.

Humor je součástí naší civilizace, kterou chce islám zničit

S takovým výkladem však nesouhlasí bývalý muslim Lukáš Lhoťan, který nyní upozorňuje na stinnou stránku islámu. „Prezident ukázal, že má smysl pro humor a to, jak reagují někteří komentátoři, média a politici, vypadá, jako kdyby snad prezident spáchal něco hrozného. To je nesmysl. Humor a schopnost dělat si legraci i z takových věcí je součástí naší civilizace,“ řekl ParlamentnímListům.cz Lukáš Lhoťan.

„Když řekneme, že si nesmíme dělat legraci z lidí, kteří ve jménu Alláha chtějí vyvraždit všechny nevěřící, přijde mi to trapné. Prezident Zeman má pravdu, když říká, že tahle reagují lidé, kteří dříve ustupovali nacismu,“ míní Lhoťan.

Proč nejsme tolerantní také vůči neonacistům?

Ten zároveň chválí Miloše Zemana za kritiku Evropské unie v přístupu k terorismu. Prezident v přednášce na berlínské Humboldtově univerzitě řekl, že přístup EU vůči terorismu je příliš měkký a připomíná to ústupky a vyjednávání s Hitlerem. „S tím souhlasím, protože s lidmi, kteří zastávají nepřátelské postoje vůči nám a vůči naší společnosti nelze vyjednávat. To je opravdu stejné jako pokoušet se jednat s Adolfem Hitlerem. Prezident to řekl správně,“ říká jednoznačně pro ParlamentníListy.cz.

„Pokud někdo trvá na tom, že s takovými lidmi, kteří jsou vůči nám plní nenávisti, máme vyjednávat a vést s nimi dialogy a podobné nesmysly, ptám se, proč bojujeme proti neonacismu. To bychom měli být spravedliví a chovat se tolerantně i k neonacismu a podobným nesmyslům,“ kritizuje Lhoťan.

Novodobá inkvizice prý potlačuje odlišné názory

Evropská unie se podle jeho slov k problematice islámského terorismu a islamizace Evropy staví příliš chladně. „Chovají se, jako kdyby se rozhodli, že Evropu jednou muslimům předáme a oni to chtějí jen v klidu dožít a strávit poslední okamžiky v klidu. Je to jako na potápějícím se Titaniku, kde hrála hudba. Vedení EU je vůči tomu nekritické a jednotlivé hlasy, které se objeví proti tomu, jsou novodobou inkvizicí potlačeny a zadupány do země jako islamofobní a rasistické,“ je přesvědčen.

Když se prý podíváme na štvavou kampaň, která je vedena teď proti prezidentu Zemanovi a jindy proti dalším kritikům, není příliš velká naděje, že by Evropská unie svůj dosavadní přístup přehodnotila.

Za dvacet let hrozí velká expanze muslimů, musíme se bránit

To, co se dnes odehrává ve světě, je podle Lukáš Lhoťana ukázkou, že díky selhání politiky USA a EU dochází k budování nového islámského impéria, byť je to teprve v zárodku. „Dokážu si proto na základě vývoje v Egyptě nebo na Arabském poloostrově představit, že třeba za dvacet let budeme ohroženi přímou agresivní expanzí z těchto zemí. Proto by krok k vybudování společných obranných sil v EU byl potřeba,“ uvedl bývalý muslim.

„Je ovšem otázkou, zda by to nebylo nakonec zneužito proti nám samotným. Až EU zjistí, že ji občané nepodporují a chtějí její zrušení, vedení Unie by se mohlo rozhodnout nastolit nějakou diktaturu ve jménu tolerance k problémovým menšinám. Tohle je ale otázka politického vývoje,“ dodává v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz Lhoťan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …