Chalupa vedle Miloše Zemana se prodává. Zn.: Nerušit jezevce

23.04.2012 10:11

Být sousedem „jezevce z Vysočiny“, tedy bývalého premiéra Miloše Zemana (SPO-Z) asi není nějaké terno. Svědčí o tom skutečnost, že chalupa, která sousedí těsně s jeho bytem a oknem v Novém Veselí na Žďársku, je už přes rok a půl na prodej. Realitní kancelář už dokonce na žádost majitelů snížila cenu o stovky tisíc korun.

Chalupa vedle Miloše Zemana se prodává. Zn.: Nerušit jezevce
Foto: Radek Kraus
Popisek: Chalupa v Novém Veselí sousedící s obydlím expremiéra Miloše Zemana

Objekt nabízejí už dvě realitní kanceláře. Původní cena byla skoro 1,7 milionu korun. Ale ani fakt, že chalupa je v těsném sousedství politické celebrity nepomohla k prodeji. Možná spíš naopak.

„Ne vždy obecně platí, že to musí být výhoda nebo bonus u nemovitosti, že sousedem je známá osobnost,“ podotkl makléř realitní kanceláře s tím, že se ale zájemci o chalupu hlásí průběžně.

Místní se diví, proč chalupu nikdo nechce

To, že je chalupa, do jejíhož dvora vede okno z pokoje Miloše Zemana, kde tak rád pronáší své bonmoty, na prodej, místní vědí. A diví se, že je pořád k mání.

„Je to hezké místo. Pravda, zahrádka je tam menší, ale je to klidné místo. A Miloš Zeman je fajn soused. Jediné, co má rád, je klid a pořádek. Ale jinak je to nekonfliktní člověk. Myslím, že ho tu mají lidi rádi,“ přiznal soused od naproti.

Samotná osobnost expremiéra a možného prezidentského kandidáta nejsou důvodem, proč majitelé chalupu prodávají. Už ji nechtějí spravovat a na Vysočinu se prý dostali jen občas. Ten, kdo si objekt koupí, má jistotu, že tu bude mít klid a čistý vzduch. Navíc hlavní vchod, kudy Zeman chodí do své části chalupy, která je v místním bývalém zámečku, je za rohem. Avšak ten, kdo jednou za nemovitost dá své peníze, si může být jistý, že v letních parných dnech bude moci z terasy pozorovat „jezevce z Vysočiny“, jak si to pluje na svém nafukovacím člunu a čte si přitom. A to mnohdy tak dlouho, až jej proud vody zanese doprostřed rybníka a životem unavený Miloš přitom často usne.

Zeman chce jen klid

„Já se o to nijak nestarám. Mne je to celkem jedno, kdo to koupí,“ řekl k prodeji sousedního domu odevzdaně expremiér. Ale s tím, že by přeci jenom byl rád, pokud by i nový majitel zachoval klid v okolí. „Jezevec z Vysočiny“ má totiž rád klid a ticho. Nějaká rodinka s pěti rozjívenými dětmi by ho tak nejspíš příliš nenadchla.

A že se nemůže zatím chalupa vedle expremiéra prodat? Nevadí. Realitní odborníci říkají, že všechno na světě má svého kupce. A někteří obdivují majitele, že šli s cenou tak nízko. Protože o chalupy na Vysočině je stále poměrně slušný zájem. Především když jde o místo, jakým je Nové „Zemanovo“ Veselí. Tedy o vesničku hezkou, střediskovou.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…