Disident: Stádo uvěří všemu. Vekslákům a pasákům jde o koryta a ovčané jim dají hlas

22.10.2013 6:44

JINÝMA OČIMA Kdo bude ještě do voleb nejvíc lhát, má největší šanci na dobrý výsledek. Voliči jsou totiž analfabeti a naivní šílenci. Takhle dost černě vidí situaci bývalý vězeň komunistického režimu a chartista Jiří Wolf a jako příklad svých slov udává růst volebních preferencí ANO Andreje Babiše.

Disident: Stádo uvěří všemu. Vekslákům a pasákům jde o koryta a ovčané jim dají hlas
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

„V dnešní době je rezignace a pasivita asi nejpochopitelnějším chováním voličů. Naděje na lepší dny jsou jen ve slibech populistů a oni opravdu dost hodně slibují. Kdo nejvíc lže, má největší šanci, a proto bude kdekdo volit agenta StB Andreje Babiše a jsem překvapen, že ho obhajují také někteří militantní antikomunisté. To mě šokuje,“ sděluje Jiří Wolf, jenž v bolševických žalářích strávil spoustu let. Nicméně i současnost hodnotí ultranegativně.

Strany pro veskláky a pasáky

Možná k volbám půjde a bude volit mezi Stranou zelených a Piráty. „Není moc velký výběr. Kdyby byl Klub angažovaných nestraníků (KAN) v Praze, tak ho prioritně zvolím, ale on kandiduje snad jen v Pardubickém kraji. Jinak Andrej Babiš anebo Miroslava Němcová nepřipadají vůbec v úvahu. Němcová je ve straně, která podělala, co mohla a tam se nic nezmění. To jsou všechno kariéristi, co jim jde jen o koryta. Je problém zase někoho volit, takže vznikají strany nové a ovčané je asi budou volit,“ rozebírá.

„Stačí pár reklam a lidé uvěří všemu, hlavně když jim hodně naslibujete. Vždy to tak bylo. Volby jsou o slibech, které se nikdy nedodržují. Čím víc strany lžou a oblbují, tím mají větší úspěch. Lidi jsou totiž političtí analfabeti. Stádo uvěří všemu. Kdo bude nejvíc lhát, má největší šanci,“ podotýká Wolf.

Dále se vyjádřil i k účinkování Andreje Babiše v řadách StB. „Všichni, kdo dělali zahraniční obchod, museli s StB spolupracovat a navíc byli špioni, protože museli podávat informace. Jeden můj vzdálený příbuzný tam dělal a musel dávat informace, ale pak ho vylili. Také jsem slyšel, že i otec Babiše byl důstojníkem StB. Lidem to ale nevadí, budou ho volit. Vedle ANO je divná i SPOZ. Já si vždy myslel, že tyhle strany můžou volit jen veksláci a pasáci, ale pak jsem slyšel dvě vysokoškolačky, jak si o tom povídají. Ta jedna říkala, že je se Zemanem sranda, tak zvolí zemanovce. A to je myšlení lidí, takový analfabetismus,“ postěžoval si.

Předvolební průzkumy zakázat

Ovčanům, jak říká naivní většině společnosti, radí volit menší strany. „Lidé jsou ovlivněni mediálními agenturami, které jim předkládají podivné průzkumy, čímž jim vlastně radí, kdo má a kdo nemá šanci. Malé strany podle průzkumů budou vyhozeným hlasem, ale to je blbost. To je součástí ohlupování a vymývání mozků. Agentury by neměly smět tak zhruba dva měsíce před volbami vůbec zveřejňovat nějaké průzkumy a pak by to možná bylo férové a menší strany by měly větší šanci,“ doplňuje.

Ke Straně zelených má prý i osobní vztah. „Stranu zelených budu asi volit z trucu. Mám k ní vztah, protože jsem pracoval pro Greenpeace. Asi patnáct let jsem chodil na jejich akce a tak. Třeba Kateřina Jacques se ještě nestačila až tak zprofanovat. Za první republiky to byla čest stát se senátorem nebo poslancem, šlo o vzdělané lidi. Dnes tam může jít jakýkoliv herec, šašek nebo uklízečka. Dnes jsou ti voliči davem naivních šílenců,“ rozvádí.

Na případ upozornila Amnesty International

Aktuálně je po operaci, dodělávali mu zubní implantáty v dlouhodobě poškozeném chrupu. Ostatně takové poškození si odnesl z komunistického kriminálu v Minkovicích. Poprvé byl Jiří Wolf nespravedlivě odsouzen v roce 1978 ke třem letům vězení. Více než půl roku byl v Minkovicích umístěn na izolaci ve zvláštním oddělení. Pak byl zatčen roku 1983 za to, že rakouskému velvyslanectví v Praze údajně předal informace o podmínkách věznění v Československu, konkrétně v Minkovicích.

Za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Ve Valdicích se jeho zdraví zhoršilo. Trpěl například bolestmi hrudníku a zhoršením zraku. Když v roce 1984 na jeho případ upozornila Amnesty International, zdravotní péče a podmínky se zlepšily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …