Dopis Obamovi, velký bratr z USA, nahá fotka. Silvestrovská provokace

31.12.2015 19:02

KOHOUTA DO KOUTA Performer Milan Kohout a silvestrovské vydání jeho pravidelné rubriky na ParlamentníchListech.cz. Co dodat?

Dopis Obamovi, velký bratr z USA, nahá fotka. Silvestrovská provokace
Foto: Archiv M. Kohouta
Popisek: Milan Kohout

Je konec roku a jsme zase blíže k smrti, což je samo o sobě šíleně směšné. Proto se mají lidé na silvestra řehtat, až se za břicho popadat a válet se při tom po zemi. Každý má být v tento čas zavalen různými vtipnými varietními scénkami a vyprávěními žertovných zážitků života již minulého.
Tak je to zvykem v naší české kultuře, že? V performanci je humor jeden z hlavních nástrojů k odhalování společenské blbosti.

Tady jsou moje čtyři performanční varietní kousky, jako čtyři roční období roku právě minulého:

Takže pozor, začínáme se chechtat.

Maškarní bál

Na silvestra v roce po útoku na newyorské dvojičky jsem byl v Bostonu pozván na maškarní bál.

Každý účastník byl požádán, aby přišel v nějaké masce. Přemýšlel jsem, jakou masku zvolit, a pak mě napadlo, že asi nejvhodnější bude nějaká dobová maska, a rozhodl jsem se zamaskovat jako terorista.

Když jsem přišel na bál, tak se do sálu valily hory upírů, čarodějnic, Jacků Rozparovačů, zombie a tak dále. Procházel jsem se mezi nimi v masce teroristy a popíjel spokojeně své drinky. Najednou ke mně přistoupili nějací dva lidé a představili se jako tajní policisté a požádali mě, ať si sundám svou masku teroristy, nebo mě budou muset vyvést ze sálu. Argumentoval jsem, že terorista je přece stejně zlá postava jako řada jiných masek kolem mě, jako jsou třeba ti upíři, co pijou lidstvu krev a další. Mé logické argumenty nebyly vyslyšeny, a když jsem odmítl sundat svou masku, tak jsem byl vyhozen nemilosrdně ze silvestrovské oslavy na ulici.

Pomazání

Před časem jsem četl, že většina lidí, kteří se cpou do vůdcovských politických pozic, má psychopatické sklony, a tím pádem jsou společnosti vlastně nebezpeční.

Proto jsem se rozhodl udělat performanci, ve které bych se, podle biblického námětu, pomazal všemi mastmi, abych byl také mazaný.

Tady je první dopis na toto téma, který jsem odeslal prezidentu Obamovi.

Doposud jsem neobdržel odpověď:

Drahý prezidente Obamo,

Jsem performanční umělec, který chce pochopit duch naší doby. Považuji performanční umění jako ultimátní pokus o vytváření společenskokritické zpětné vazby, a to ve všech periodách naší historie.

Proto jsem se rozhodl, že udělám performanci, ve které bych shromáždil moudrost a osvícenost našich současných světových vůdců. Rád bych Vás proto požádal, zdali byste byl tak hodný a nedal trochu Vaší stolice do přiloženého plastikového obalu a poslal mně ho obratem zpět.

Plánuji totiž shromáždit vzorky stolice od většiny současných světových vůdců a pak je použít k performanci, při které bych si s nimi pomazal celé své tělo, abych zakusil osvícenost a genialitu těchto výjimečných lidí.

Děkuji za spolupráci a hodně štěstí ve Vaší práci.

Váš Milan Kohout

 

Dárek

Aneb performance pro váš minulý Štědrý večer:

Chtěl bych vás varovat, že nás kapitalisté na Vánoce podvádějí!!!
Na Vánoce jsem byl v nákupním středisku, kde nabízeli krabice s dárky, ale když jsem jednu otevřel, tak uvnitř nebylo nic.
Nejenom že tam nebylo nic, ale ještě přišla ochranka a vynadala mně, že otevírám štědrovečerní dárky, které nám tam nabízejí.
Pak mě ochránce podvádění a manipulace seřval a dárek mně odebral!!!!!!!

 

Adam

A na závěr, po půlnočním přípitku, jeden striptýz.

Jelikož nás Velký bratr z americké NSA na internetu neustále špehuje a dokonce k tomu používá i počítačový program, který rozezná naše obličeje a přiřadí k nim automaticky naše jména, tak jsem si uvědomil, že dnešní Adamové by si neměli schovávat své mužství před odhalením, ale své obličeje.

Milan Kohout

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: .

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…