Gay, třicet let... Muž s opičími neštovicemi v pražské ÚVN má být HIV pozitivní

25.05.2022 10:27 | Kauza

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz od dvou na sobě nezávislých zdrojů z prostředí pražské Ústřední vojenské nemocnice získaly informace o pacientovi s opičími neštovicemi. Podle našich zdrojů jde o mladého, asi třicetiletého muže, který se léčí s HIV.

Gay, třicet let... Muž s opičími neštovicemi v pražské ÚVN má být HIV pozitivní
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Pražská ÚVN

Další zdroj, tentokrát z prostředí gay-komunity v metropoli, nám to potvrdil také. „Jo, mluví se o tom od včera,“ prozradil.

Nemocnice samozřejmě ke stavu pacienta žádné bližší informace neposkytuje.

„Ano, má HIV, léčí se s touto nemocí,“ uvedl jeden z našich zdrojů. Druhý přiblížil, že přestože jde o vážnou diagnózu, odcestoval tento člověk do Antverp, kde se na začátku května konal fetišistický festival Darklands, zaměřený výhradně na homosexuály.

„Tam evidentně souložil s muži a při tom se zřejmě nakazil opičími neštovicemi,“ dodal další zdroj z prostředí pražské vojenské nemocnice.

Průběh opičích neštovic je u něho prý mírný...

I nadále ovšem zůstává v ÚVN.

Již devět států v Evropě potvrdilo šíření opičích neštovic, které se běžně vyskytují zejména ve střední a západní Africe a případy již během několika dnů dosahují počtů v řádu několika desítek, přičemž se WHO domnívá, že budou i nadále přibývat. Na pozoru by se podle britské Agentury pro zdravotní bezpečnost měli mít muži zejména při homosexuálním pohlavním styku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …