Hrozí nám zotročení, kolaps a hladomor, varují aktivisté. Označili viníky a sdělili, jak tomu čelit

12.07.2014 7:28

JINÝMA OČIMA Skupina Anonymous je zpět. Svůj návrat oznámila na internetu na serveru Youtube v posledních dnech hned na několika videích. Varuje v nich před schválením další smlouvy, která má v tichosti a bez zájmu médií za úkol osekat soukromí (CISA) občanů, varuje ale i před zbytečnými válkami založenými na lži a rovněž před FEDem, který zotročuje v tuto chvíli prý už ještě nenarozené děti.

Hrozí nám zotročení, kolaps a hladomor, varují aktivisté. Označili viníky a sdělili, jak tomu čelit
Foto: rep
Popisek: Hackerská skupina Anonymous

Nutno předeslat, že podle mnohých může jít o značně kontroverzní videa a texty, které v nich zaznívají. Skupina Anonymous je některými skupinami označována za extrémisty, radikalisty a sama staví na tom, že šokuje, poněvadž představuje zcela jiné úhly pohledu na věci, které jsou často představovány v hlavním názorovém i mediálním proudu jinak. Obrázek i názor si tak musí udělat každý jednotlivec sám - vzhledem k tomu, že ParlamentníListy.cz přinášejí  'politiku ze všech stran', mají i tyto názory zde své místo.

Anonymous: Jsme zklamáni z ohavností vlád

„Občané, bojujeme za vás, protože jsme znechuceni a zklamáni z ohavností vlád. Rozhodli jsme se proto zahájit 'křížovou výpravu', do které zveme všechny lidi, kteří chtějí v životě víc než jen práci a peníze a neustále žijí ve strachu, že jim peníze budou na něco důležitého v životě chybět,“ zní z jednoho z uvedených videí, které dosud však česká odnož Anonymous nijak dál nešíří. Vzhledem k tomu, že nejstarší video bylo vloženo na internet zhruba před měsícem, jiné před několika dny – počet jejich shlédnutí se liší. Zpravidla však jde o tisíce, někde už desetitisíce lidí.

Ve videu v souvislosti se smlouvou CISA vystupuje Edward Snowden, bývalý americký analytik, známý poté, co zveřejnil řadu faktů o rozsáhlém a téměř všudypřítomném šmírování, které mělo zůstat utajené celému světu. Vystupuje zde však i muž v masce, který otevřeně hovoří o tom, že by poté, co se lidstvo díky Snowdenovi dozvědělo, jaké plány má NSA a jak lehce může zbavovat lidi soukromí, měla být tato americká národní bezpečností agentura zrušena. Ovšem za pozornost stojí i další videa posledních dnů s maskou Anonymous. 

  Zdroj: YOUTUBE (v angličtině)

Stejně jako zhruba před dvěma roky, kdy bylo toto hnutí celosvětově na vzestupu, včetně Česka, a ohlásilo se celou řadou hackerských útoků na některé instituce, i dnes je jedním z hlavních motivů, proč se objevují tito hactivisté (zdůrazňují totiž, že nejsou hackeři – ale vzhledem k virtuálnímu prostředí, pouze zvláštní typ aktivistů. Mimo jiné pak téměř v každém jejich videu zazní slova o tom, že jsou legie bojující za lepší svět, pozn. red.), korupce a ochrana soukromí každého člověka. To, proti čemu vyrážejí do boje, se však nyní rozšiřuje – Anonymous kritizují FED, korporace, zbytečné války, stále se zvyšující zadluženost občanů. Popisují mimo jiné i to, jaké panují v mnoha firmách pracovní podmínky, jako příklad uvádějí jednu velice známou, která na pobočce v Asii musela mít ceduli, aby sebevrazi neskákali z místních oken.

Anonymous: Prodali naše svobody, okrádají děti, které se ještě ani nenarodily

„Vlády prodaly naše občanské svobody, FED chce okrást naše děti o peníze, které ve skutečnosti neexistují, bankovní sektor chce okrást i ty děti, které se dosud ještě nenarodily. Proto jsme zpět, abychom bojovali proti smlouvě CISA, která v tichosti a bez zájmu médií čeká na schválení, aby opět uškrtila svobody občanů při telefonování, při komunikaci na internetu. Budeme dál bojovat proti zbytečné válce ve lži. Připojte se k odporu,“ zní výzva lidí schovaných pod maskou Anonymous směrem ke všem, kteří mají zájem ji vyslechnout. Tito lidé varují též před tím, že americkou ekonomiku čeká kolaps a brzy se zhroutí.

Haktivisté varují i před tím, aby ti, co se domnívají, že na ně USA nemá vliv, své myšlení změnili. „Jedině vy nabízíte způsob, jak vše ještě zastavit, pokud se sjednotíte a vyrazíte společně. Již v tuto chvíli existují síly, které se na kolaps připravují a obávají se odvetných opatření, se kterými by mohli přijít občané. I proto nás chtějí odzbrojit a mít ve všem plně pod kontrolou. Média překrucují pravdu. Hovoří o hromadném vraždění ve školách, ale již nehovoří o tom, jak vysoké počty sebevrahů v amerických školách jsou,“ varují aktivisté v jednom ze svých videí, které má bezmála 50 minut. Poukazují i na to, že díky dluhům budou již současné děti otroky. „Vláda vás však do těch dluhů záměrně zavedla,“ poznamenávají Anonymous. Jak je znatelné, i když jsou jejich výzvy a slova určená lidem na celém světě, popisují hlavně situaci ve Spojených státech – v mnoha zemích je však velice obdobná. I proto, jak dodává z obrazovky muž pod maskou, že Federální rezervní systém je přítomen ve světě všude.

Z videa však zní i varování před nastolujícím se Novým světový řádem, což Anonymous pokládají za alarmující i proto, že se o tom před několika týdny zmínil dokonce prý americký viceprezident pro národní televizi v jednom svém vystoupení. Jak doplňují – ano – jeho slova potvrdila i to, co před časem uvedl o Novém světovém řádu George Bush.

Kdo chce úplnou kontrolu nad lidstvem?

„Federální systém a jeho partneři chtějí úplnou kontrolu nad lidstvem. To nemůžeme dopustit, aby oni nad námi vládli jako králové, protože tím by bylo lidstvo navždy ztraceno a zotročeno bandou tyranů, kteří se veřejně přiznávají, že chtějí odrovnat většinu populace. Zničí váš rodokmen,“ vypočítává jeden z aktivistů na videu.

Varuje též před tím, co nastane, pokud lidé budou souhlasit, aby jim byly odebrány zbraně. Podle aktivistické skupiny bude následovat zotročení, v kterém se má čekat na ekonomický kolaps. „Lidé budou hladovět, ale nebudou mít ani čím se ochránit, poněvadž zbraně již mít nebudou. Nastane diktatura od těch, kteří kolaps ale sami svým jednáním a chováním způsobili,“  popisují tvrdě vize blízké budoucnosti Anonymous.

Poté v tomto videu následuje návod, jak změnit poměry. Vypráví o tom, co je to anarchie a do jaké míry se skutečně liší od řádu, který nabízí většina oficiálních vlád. Srovnává lidské chování v různých situacích a poukazuje na to, že je na něj vždy nahlíženo jinak – i proto, že je v masovém měřítku takový pohled lidem podsouván. „Představte si, že byste souseda nutili k tomu, aby si koupil něco, co vlastně nepotřebuje – to by nebylo správné chování, že? Přitom se s tím setkáváme naprosto běžně a považujeme za morální a legitimní, když se tak děje směrem k nám na vládní úrovni, a vůbec nepřemýšlíme o tom, že to není dobré,“ dává jeden z mnoha příkladů lektorka, která „instruktážní“ části videa diváky provází. Zmiňuje se i o tom, kdy je  přijatelné násilí – tedy v případě obrany před agresí.

Vládnoucí elity nevytvářejí mírové podmínky - spíš naopak, zní varování

„Neplatí to však v politickém boji na vládní úrovni. Vládnoucí třídy dneška nevytvářejí podmínky pro mírové soužití a prostředí, spíše konflikty. I proto základy morálky lidí nepochází od zákonů, které sestavují politici, schopnost mnohých organizovat se není pak dána a podporována vládnoucí třídou,“ pokračuje dál žena na videu. Na rozdíl od jejího předchůdce v první části filmu ona svoji tvář pod maskou neskrývá.

V poslední třetině videa pak mluví muž – pouze jako doprovod pod obrázky, které jeho apel a monolog provázejí. I tato slova jsou značně kritická, do jisté míry anarchistická – přesto minimálně za zamyšlení určitě stojí. Trefuje se v nich totiž do uctívání současných autorit a zamýšlí se nad tím, do jaké míry jde skutečně o osobnosti, které si úctu zaslouží.

„Je odporná úcta, s kterou mnozí mluví směrem k lhářům. Je pokrytecké kritizovat zabíjení a ohánět se vírou a desaterem, když se osobám, které zabíjení podporují a podílejí se na tom svým dílem viny, klaníme. To si říkáme křesťané, Židé, to se řídíme Kristem?“ ptá se tajemný muž na videu zveřejněném skupinou Anonymous.

  Zdroj: YOUTUBE (v angličtině)

Podle něj je většina vládních představitelů parazity, i když se nazývají vůdci. Bohužel, jak konstatuje dál, nezměnil se v průběhu staletí slovník lidí, ani myšlení mnohých. „Když vidíme prezidenta, mluvíme o něm jako o Bohu, stejně jako kdysi dávní rolníci plazící se v blátu před svým pánem,“ pokračuje v kritice pokrytectví v současné populaci tajemný muž.

Neklaňte se těm, co si to nezaslouží, zní hlas z videa

„Úctu si přitom zaslouží všichni, kdo poctivě pracují a pomáhají milionářům zvětšovat jejich majetky, dokonce víc i ti různí nájemní negramotní nádeníci, co dřou od rána do večera. S nimi bychom měli jednat přívětivě, zdvořile, a přitom právě u nich toto chování nemíváme tak přirozeně jako směrem k těm autoritám, které se oblékají možná lépe než my, mají větší slovní zásobu, umí vybraně jíst a stolovat, dodržovat etiketu, ale svými charaktery jsou přitom často nejnižší z nejnižších. Nejsou o nic lepší než kapsáři a lupiči,“ tvrdě konstatuje muž ve videu s názvem: Illuminati - Anonymous's Solution To Illuminati And The New World Order.

Podle něj by lidstvo nemělo dál přivírat oči před nespravedlností, protože bude-li tak činit, jednou už nebude cesta zpátky a bude marné se zamýšlet nad tím, proč se tak stalo. „Nebuďme ignoranti zavírající oči před pravdou, nebuďme nemyslící pokrytci,“ vyzývá tajemný hlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …