Jak si žije úředníček? Za obrovským plotem luxusní dům za miliony

16.05.2013 19:31

Šéf Ředitelství silnic a dálnic v Královéhradeckém kraji Marek Novotný vlastní luxusní roubenku za miliony korun. Nádherné rekreační sídlo stojí ve Svinčanech u Heřmanova Městce a vykazuje na první pohled známky exkluzivní rezidence.

Jak si žije úředníček? Za obrovským plotem luxusní dům za miliony
Foto: Redakce
Popisek: Luxusně zrekonstruované rekreační sídlo regionálního šéfa ŘSD Marka Novontného

Krásně opravené historické stavení je zepředu obehnáno dřevěným plotem a zezadu vysokou zdí, jejíž součástí jsou dálkově ovládaná vrata. Na nich je výmluvný nápis „Alfa Romeo parking only“, který svědčí o zalíbení majitele v luxusních automobilech. Kovové logo „Alfa Romeo“ má regionální ředitel ŘSD Novotný dokonce i na poštovní schránce.

Novotný vlastní i několik historických automobilů

„Vím, že se zajímá o historická vozidla a má jich několik. A když nějaké nové sežene, tak ho hned opravuje. Je hodně pracovitý,“ zmiňuje zájem Marka Novotného o staré luxusní vozy jedna z jeho sousedek, jež žije ve Svinčanech už léta.

K luxusní roubence s krásně upravenou středně velkou zahradou patří i rozsáhlý pozemek o rozloze zhruba 650 metrů čtverečních se vzorně střiženým „anglickým“ trávníkem. Travnatá plocha, která může sloužit například ke hře minigolf, je obehnána vysokým drátěným plotem.

Marek Novotný v luxusní rezidenci nežije, ale pobývá tu prý velice často. Stavení v původním stavu získal podle sousedů po rodičích, kteří už dnes nežijí. A zrekonstruoval ho do současného luxusního stavu.

Kulturní památka si vyžádala milionové rekonstrukce

Podle informací z obecního úřadu ve Svinčanech je Novotného roubenka oficiálně vyhlášena kulturní památkou, na což odkazuje i kovová tabulka umístěná na domě. Znamená to, že rekonstrukce objektu musela být citlivá k původní podobě a mohla spolknout miliony korun.

To pro redakci ParlamentníchListů.cz na základě podrobných fotografií objektu potvrzuje i realitní makléř a odhadce nemovitostí Daniel Kotula.

„Dle dostupných informací je hodnota nemovitosti vzhledem k lokalitě a stavu v úrovni 4,5 až 6 milionů korun,“ uvedl Kotula. Takové rozpětí je podle něho dané úrovní provedení vnitřních úprav domu, tedy zda je standardní či luxusní.

Kauza Jaguár a automobilová „flotila“

Již zmiňovaná rekonstrukce, která podle obecního úřadu ve Svinčanech probíhala v letech 2005 – 2006, mohla dle odhadu realitního makléře stát asi polovinu současné hodnoty. „Pokud nemovitost byla předělána z původního stavu, náklady na opravu byly 2 až 3,5 milionu korun, stejně tak v závislosti na úrovni provedení vnitřních úprav,“ dodal odhadce nemovitostí Daniel Kotula.

Nedávno už navíc ParlamentníListy.cz přinesly informaci několika důvěryhodných zdrojů, že tentýž regionální úředník jezdí v luxusním voze značky Jaguár za několik milionů korun. Přestože jeho měsíční plat je kolem 40 tisíc korun (více ZDE).

V případě údajného vlastnictví luxusního automobilu se tehdy redakce pokoušela sehnat vyjádření Ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic i samotného Marka Novotného. Nikdo z nich však ani po opakovaných žádostech na otázky nereagoval nebo pouze redakci odkazoval na někoho jiného.

Až několik hodin po zveřejnění článku se ozvalo oddělení komunikace ŘSD a tvrzení vyvracelo s tím, že Novotný jaguára sice vlastní, ale jde o staré auto, které prý koupil jako poškozené. Ještě týž den se ParlamentnímListům.cz ozvaly další zdroje, které mluvily o úředníkově údajné automobilové 'flotile' za mnoho milionů korun.

To nyní nepřímo potvrzuje výše zmíněné vyjádření jedné obyvatelek vesnice Svinčany, kde Novotný luxusně zrekonstruovaný objekt vlastní, když mluví o zálibě regionálního šéfa ŘSD ve starých automobilech.

O podivných praktikách na ŘSD před několika dny pro ParlamentníListy.cz hovořil rovněž podnikatel Radim Jančura, majitel Student Agency. Podle něho je líhní pro pofiderní obchody především ŘSD. Jeho šéf, David Čermák, pod nímž se podle našich informací řadu měsíců houpala židle kvůli tomu, že odmítl přerozdělit peníze na D1, však zůstává klidný. Stejně jako ministr dopravy za ODS Stanjura, který nereaguje prakticky na nic.

ParlamentníListy.cz situaci i nadále sledují a v nejbližší době přinesou nová svědectví o propojenosti společností, a to nejen ve východních Čechách, a především o postavě zaměstnance ČVUT Františka Lehovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…