Je to tu zas. Tajná nahrávka. Tentokrát z nejvyšších pater ČSSD. „Zimola je svině, jakou jsem neviděl! Prase všech prasat! Jde mu jen o prachy. Potřeba ho zničit.“

13.12.2018 9:37

Pamatujete si ještě na tajemnou skupinu Šuman, která na sociální síti Twitter vypouštěla podivně sestříhané záznamy, v nichž figuroval Andrej Babiš? S odstupem času by se dalo říct, že se jednalo o takovou zajímavou sociální sondu do duše českého premiéra. Ten jednu chvíli chválil svou někdejší spolupracovnici Kleslovou, potom urážel exministra Zaorálka či exministryni Marksovou, jindy na dálku peskoval novinářku Slonkovou, kterou rovnou nazval rezavou „p*čou“.

Je to tu zas. Tajná nahrávka. Tentokrát z nejvyšších pater ČSSD. „Zimola je svině, jakou jsem neviděl! Prase všech prasat! Jde mu jen o prachy. Potřeba ho zničit.“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Teď se situace opakuje, akorát že v jiném gardu. Ústředním motivem nahrávky, kterou ParlamentníListy.cz zachytily, je sociální demokracie a její někdejší místopředseda Zimola.

Naše redakce získala informace o tom, že existuje audionahrávka, která zachytila uzavřené jednání pražské sociální demokracie. Náš zdroj k tomu uvedl, že hlavním terčem tohoto záznamu má být Jiří Zimola a tím, kdo se do něj tvrdě opírá, potom ústřední tajemník ČSSD Michal Kucián.

Anketa

Myslíte si, že by ředitel René Zavoral měl v Českém rozhlase provést zásadní změny?

97%
3%
hlasovalo: 5530 lidí
„Lze se domnívat, že informace o tom, jak Kucián mluví o Jiřím Zimolovi jako o praseti, by mohla udělat zemětřesení v ČSSD, protože Jiří Zimola je v řadě míst socdem oblíbený, a naopak o Kuciánovi se ví, že dělá špinavou práci ve straně a je blízký europoslanci Pochemu,“ uvedl náš dobře informovaný zdroj. Miroslav Poche na řadu členů socdem působí kvůli své minulosti a arogantnímu chování jako takzvaný rudý hadr.

Audio mělo být pořízeno teprve nedávno a mělo by zachycovat debatu, kdy se sociální demokraté baví o výsledcích neúspěšných komunálních voleb.

„Jirka Zimola je prase první kategorie, je to lidská svině, člověk, jemuž jde zejména o vlastní prospěch, a je to taky člověk, který nikdy nic neudělal, žvaní, mele totální nesmysly.“ Tak se jeden z nejvyšších činitelů ČSSD, tajemník Michal Kucián, podle našeho zdroje vyjadřuje právě o Jiřím Zimolovi, který svého času chtěl měnit praktiky v Lidovém domě.

Zimola ovšem žádné větší eldorádo nepředvedl a nakonec k všeobecnému překvapení rezignoval na post místopředsedy ČSSD.

„Jiří Zimola podle mého udělal jednu zásadní chybu v posledním půlroce, a to, že v posledním roce nekomunikoval s poslanci ČSSD, takže tím pádem nemohl znát jejich záměry a názory na danou problematiku a řešení některých témat,“ podotkl k jeho odchodu na začátku listopadu Roman Onderka (ČSSD). Zdá se mu, že se Zimola tímto svým krokem připravuje na březnový sjezd. „Bude-li k tomu příležitost, tak podle mého bude Jiří Zimola kandidovat proti Honzovi Hamáčkovi,“ prohlásil Onderka s odkazem na nadcházející jarní sjezd.

Audio, které ParlamentníListy.cz popsaly, má trvat přibližně 15 minut, a kromě ostrého útoku na Jiřího Zimolu a jeho dosavadní práci má zmiňovat i exhejtmana Michala Haška či ministryni Maláčovou. „Velmi špatně z toho vychází například i Zdeněk Zábojník, poctivý člen ČSSD,“ uvedl další náš zdroj. Málo známý Zdeněk Zábojník je podle všeho členem sociální demokracie na Praze 3.

ČSSD s Janem Hamáčkem v čele, která byla v poslední době na hranici volitelnosti, ovšem v posledních dvou průzkumech posílila: agentura Phoenix research ji v prosinci přiřknula 6,1 procenta a dle MEDIANu je to dokonce 7,5 procenta.

Další informace o audiozáznamu a útocích na Jiřího Zimolu přinesou ParlamentníListy.cz v pátek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …