Jihočeský kraj v minulém roce ušetřil 460 milionů korun

27.06.2012 22:28

Jihočeský kraj měl v minulém roce příjmy ve výši 10,54 miliard korun a výdaje 10,08 miliard. Zbylo mu tudíž 460 milionů korun, které podle mluvčí kraje Kateřiny Koželuhové kraj převede na posílení rozpočtové rezervy pro letošní rok a také investuje do plánovaných a započatých akcí.

Jihočeský kraj v minulém roce ušetřil 460 milionů korun
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

"Důvod je jednoduchý. Už dnes totiž víme, že v roce 2012 můžeme očekávat větší propad v daňových příjmech, než s jakým počítal návrh rozpočtu na letošní rok v době, kdy byl připravován. A to přesto, že jsme vycházeli z tehdy platné predikce ministerstva financí," řekl krajský radní Jaromír Slíva (ČSSD).Největší částku kraj loni z rozpočtu investoval do školství, kam směřovalo více než 5,27 miliardy korun.

Z toho však 4,75 miliardy korun představuje účelově vázaná dotace od ministerstva školství. To znamená peníze určené na provoz škol a platy zaměstnanců, zbytek představuje kapitálové investice z prostředků kraje. Do dopravy kraj loni investoval téměř 2,44 miliardy Kč a z toho 2,22 ze svých zdrojů. Zbytek je příspěvek státu na zajištění regionální drážní dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …