Jihočeský kraj v minulém roce ušetřil 460 milionů korun

27.06.2012 22:28

Jihočeský kraj měl v minulém roce příjmy ve výši 10,54 miliard korun a výdaje 10,08 miliard. Zbylo mu tudíž 460 milionů korun, které podle mluvčí kraje Kateřiny Koželuhové kraj převede na posílení rozpočtové rezervy pro letošní rok a také investuje do plánovaných a započatých akcí.

Jihočeský kraj v minulém roce ušetřil 460 milionů korun
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

"Důvod je jednoduchý. Už dnes totiž víme, že v roce 2012 můžeme očekávat větší propad v daňových příjmech, než s jakým počítal návrh rozpočtu na letošní rok v době, kdy byl připravován. A to přesto, že jsme vycházeli z tehdy platné predikce ministerstva financí," řekl krajský radní Jaromír Slíva (ČSSD).Největší částku kraj loni z rozpočtu investoval do školství, kam směřovalo více než 5,27 miliardy korun.

Z toho však 4,75 miliardy korun představuje účelově vázaná dotace od ministerstva školství. To znamená peníze určené na provoz škol a platy zaměstnanců, zbytek představuje kapitálové investice z prostředků kraje. Do dopravy kraj loni investoval téměř 2,44 miliardy Kč a z toho 2,22 ze svých zdrojů. Zbytek je příspěvek státu na zajištění regionální drážní dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …