Konec fotbalu v pražské Chuchli? Klub prý chtějí připravit o hřiště kvůli cizímu zájmu

08.12.2023 16:51 | Komentář

Občané pražské městské části Velká Chuchle řeší spor o tamní fotbalové hřiště. Podle části z nich podnikají někteří političtí představitelé kroky, které mají vést ke změně provozovatele kvůli lukrativním pozemkům.

Konec fotbalu v pražské Chuchli? Klub prý chtějí připravit o hřiště kvůli cizímu zájmu
Foto: Archiv Čechoslovan Chuchle Praha
Popisek: Fotbalové hřiště v pražské Chuchle na archivním snímku

Fotbal v pražské Chuchli má dlouhou tradici. Původní klub SK Čechoslovan vznikl bezmála před sto lety. V různé podobě fungoval až donedávna, kdy fakticky přestal vyvíjet činnost, údajně se zadlužil a fotbalový život upadal.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

Nepříjemnou situaci se rozhodla napravit skupina místních fotbalových nadšenců, kterým se nelíbilo, že hřiště de facto leží ladem a je v zanedbaném stavu. Založili proto nový klub Čechoslovan Chuchle Praha a pustili se do práce. Původně hráli na pronajatém prostoru jinde, ale usilovali o pronájem původního chuchelského hřiště. 

Až v roce 2021 se novému spolku podařilo získat část tohoto hřiště. Nešlo prý ani o klasické fotbalové hřiště, ale kus travnaté plochy vedle něho. „Tam jsme v pronájmu, prodloužili jsme smlouvu zase na rok. Pochopitelně jsme usilovali také o zbytek a velké hřiště, všichni na radnici se tvářili, že se nám budou snažit maximálně pomoci, což posléze začalo značně drhnout

Současný stav je takový, že existuje smlouva o výpůjčce, která bude účinná do 30.6.2024. Nastavená je tak, že spolek má právo fotbalové hřiště a přilehlé pozemky užívat zdarma a za to se zavazuje provést regeneraci hřiště, tedy obnovit trávník, což se stalo a obec má právo toto hřiště 20 hodin týdně užívat pro své aktivity, což se týká zejména mateřské a základní školy. 

Spor měl probíhat i kvůli tomu, že prý spolek Čechoslovan Chuchle Praha neposkytoval obci, či přesněji řečeno škole, hřiště dle dohody na 20 hodin týdně. Jenže to mělo své opodstatnění, rovněž vyplývající ze smlouvy. Zaprvé byly prázdniny a za druhé podle našich informací právě probíhala smluvně dohodnutá regenerace hřiště a byl zasetý nový trávník. Ten musí pochopitelně zakořenit a vyrůst, aby mohl být používán. Přírodní procesy prý ale na podzim radnici nezajímaly a spolek byl obviňován, že neplní svou část dohody. 

Na základě toho začaly z chuchelské radnice zástupcům klubu Čechoslovan Chuchle Praha chodit náznaky, že smlouva jim v žádné formě nebude prodloužena. Podle našich zjištění má celá věc politické pozadí a ve hře by mohl být lukrativní pozemek fotbalového hřiště. 

Celému případu se budeme i nadále věnovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…