Lidovci Janu Březinovi: Zklamal jsi. Kalouska jsi ale miloval vždy

23.02.2012 20:07

Europoslanec Jan Březina se rozhodl vystoupit z řad KDU-ČSL. Vedení lidovců se chtělo s ním rozejít slušně a důstojně. Březina však místo díků začal střílet do řad svých bývalých kolegů. A Lidovci na odvetu nenechali Březinu dlouho čekat.

Lidovci Janu Březinovi: Zklamal jsi. Kalouska jsi ale miloval vždy
Foto: kduvysocina.cz
Popisek: Europoslanec Jan Březina

 

 

Vedení KDU- ČSL se zpočátku k odchodu Březiny vyjadřovalo diplomaticky a mírně: “Jako hejtman i europoslanec Jan Březina udělal pro ČR kus dobré práce a je fér to uznat a poděkovat mu. Přejeme mu mnoho úspěchů v osobním životě,“ uvedl v tiskové zprávě zaslané pro ParlamentníListy.cz Pavel Bělobrádek.



Březina: KDU-ČSL má špatnou personální politiku


Pak ale Jan Březina vydal oficiální prohlášení, proč z KDU-ČSL odchází: “Vyvrcholily tak dlouhodobé vzájemné rozpory mezi mnou a okresní a krajskou organizací KDU-ČSL. Podle mého názoru strana dobře nevyhodnotila skutečné příčiny volební porážky v parlamentních volbách, které do značné míry spatřuji v personálních chybách a v tom, jaké tváře veřejnosti nabízíme.“ Jako příklad Březina uvedl: “Příkladem kandidatury do veřejných funkcí z poslední doby, která mě utvrdila v mém názoru na situaci ve straně, je senátní kandidatura Ludvíka Hovorky reprezentujícího politický směr v KDU-ČSL, který pro mě není přijatelný.“


Hovorka vrací úder


Ludvík Hovorka se rozhodl ránu vrátit a po klidném rozloučení KDU- ČSL s Březinou zaslal ParlamentnímListům.cz tiskové zprávu: “Jan Březina ve skutečnosti hledá zdůvodnění svého kroku před členy KDU-ČSL, kteří ho do Evropského parlamentu zvolili. Z jeho postupu jsem zklamán, ačkoliv „přeběhnutí“ k TOP 09 se dalo očekávat. Nikdy se totiž netajil svým obdivem k Miroslavu Kalouskovi, k jeho názorům a činům. Jan Březina svým odchodem voličům sděluje, že svou kariéru a politickou budoucnost vidí lépe ve spojení s TOP 09. Moje kandidatura do Senátu je jen zástupným argumentem.“
Březina se ale hájí a v oficiálním vyjádření prozatím odmítá spojení s TOP 09: “Protože se nadále považuji za křesťanského demokrata, zůstávám členem Evropské lidové strany, která je nejsilnější politickou frakcí v Evropském parlamentu.“ Hovorku nepřekvapilo, že se Březina nechce vzdát mandátu v Evropském parlamentu: “Předpokládám, že svého mandátu se nevzdá - i tak se totiž pozná charakter politika. Zkrátka, je dobře vědět, kdo je kdo a co od koho můžeme očekávat,“ uvedl v tiskové zprávě zaslané ParlamentnímListům.cz Hovorka.

TOP 09: Nic nevím, nic nepovím


TOP 09 také zatím ve věci Jana Březiny mlží: “Pan europoslanec Březina vstup do jiné politické strany, po odchodu z KDU-ČSL, podle našich informací neplánuje,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová. Jan Březina se rozhodl mlčet. Po svém oficiálním prohlášení neodpovídal na email ve věci spojení jeho osoby s TOP 09.


KDU-ČSL dělá na Březinu dlouhý nos


KDU-ČSL se útoků Jana Březiny na Ludvíka Hovorku směje: “S panem Březinou nyní nemáme důvod o čemkoliv jednat. Přejeme mu hodně úspěchů. Co se týká jeho vyjádření ke kandidatuře pana Hovorky, panují v naší straně úsměvné komentáře, že lepší doporučení než kritiku pana Březiny, by ani Ludvík Hovorka pro svoji kandidaturu dostat nemohl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz tiskový mluvčí KDU-ČSL Martin Horálek. 

 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…