Majerová: Jsme jediná pravice. Půjdeme s tím, kdo Česko otočí doprava. S levicí ne

29.09.2021 14:14 | Reportáž

„Nejvíce mi na vládě vadí, co udělala se svobodou lidí u nás za poslední rok a půl, kdy zaniklo na 200 tisíc živností a naše děti musely být nejdéle doma ze všech zemí na světě a zanedbaly tak své vzdělání a osobní rozvoj,“ prohlásila předsedkyně hnutí Trikolóra na své volební akci v Ostravě-Porubě.

Majerová: Jsme jediná pravice. Půjdeme s tím, kdo Česko otočí doprava. S levicí ne
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Koncert skupiny Žlutý pes spolu s volebním mítinkem v Ostravě-Porubě

Více než stovka Ostravanů využila příjemného podzimního počasí ve svátečný den a navštívila v úterý koncert kapely Žlutý pes, který uspořádalo hnutí Trikolóra společně se svou předvolební akcí na baseballovém stadionu Arrows v Ostravě-Porubě. Volebního mítinku se zúčastnila i jednička hnutí Zuzana Majerová Zahradníková. Ta zahájila vystoupení skupiny Ondřeje Hejmy a spol. slovy, že Trikolóra je jedinou opravdovou pravicovou stranou v České republice, jež se bude snažit ukončit nesvobodu, kterou zde v době koronaviru mělo zavést hnutí ANO. Pro ParlamentniListy.cz pak lídryně Trikolóry ještě uvedla: „Nejvíce mi na současné vládě vadí, co udělala s životy a svobodou lidí u nás za poslední rok a půl, kdy zaniklo na 200 tisíc živností a naše děti musely být nejdéle doma ze všech zemí na světě a zanedbaly tak své vzdělání a osobní rozvoj. Také zde samozřejmě docházelo k rozkrádání, kdy bylo z toho celkového bilionu použito jen 300 miliard na opatření proti covidu.“  

Akce Trikolóry se ale nezúčastnili jen její příznivci, ale také fandové Ondřeje Hejmy, což nám potvrdil i jeden starší manželský pár. „Já Trikolóru volit nebudu, nejsem podnikatel. Celý život jsem makal jako dělník ve fabrice a teď v důchodu dám přednost tomu, kdo nám už dvakrát přidal na penzích. Asi víte, o kom mluvím,“ konstatoval senior Milan z Ostravy.   

Naopak mladší návštěvníci koncertu projevovali Trikolóře své sympatie. Například pětatřicetiletá Kateřina nám řekla: „Sice nejsem ještě zcela rozhodnutá, ale proti Trikolóře nic nemám a její volební program se mi líbí, takže ji asi budu volit.“

Součástí mítinku byla i petiční akce za zachování české měny, tedy naší koruny.

Trikolóra bez větších politických partnerů?

Jelikož na vzniku hnutí Trikolóra měli velký podíl i oba Klausové, zaznívala na mítinku hesla, kterými se oba známí politikové prezentovali na veřejnosti i v médiích. Tedy odmítání údajného diktátu z Bruselu a odpor proti většině restriktivních opatření při covidové pandemii, jako jsou například nošení respirátorů, povinné testování či uzavírání různých služeb nebo společenských akcí. Z tohoto důvodu se redaktoři ParlamentniListy.cz zeptali lídryně Zahradníkové, jak by pak Trikolóra chtěla vlastně zabránit rozšiřování nebezpečné choroby, když některá účinná a prověřená opatření striktně odmítá.

„Šli bychom švédskou či finskou cestou, tedy upřednostňovali bychom ochranu pomocí přirozené imunity, lépe chránili nejzranitelnější skupiny, nechali bychom aplikovat účinnou léčbu už u nakažených, ale neomezovali bychom nijak zdravé lidi nouzovými stavy a lockdowny,“ informovala předsedkyně Trikolóry. 

Překvapením bylo také prohlášení Zuzany Majerové Zahradníkové ohledně možné spolupráce s jinými politickými stranami. „My jsme jediná opravdová pravicová strana a půjdeme do koalice s tím, kdo bude chtít skutečně to kormidlo v naší politice otočit doprava. Určitě vylučujeme spolupráci s komunisty a Piráty. Jinak jsme ochotni jednat s každým, ovšem nepodpoříme žádnou vládu, která by tady znovu chtěla omezovat podnikání, zavírat školy a podobně. Těžko si tak dovedu představit spolupráci se stranami ze současné vlády nebo s ODS, která je příliš servilní vůči Evropské unii. Ale v koalici Spolu jsou i jiné strany, se kterými by byla spolupráce možná,“ upřesnila postoje svého hnutí jeho současná lídryně.

Petiční stánek. Foto: Jan Štěpán


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…