Majitel PENTY za mříže. „Bude mít co vysvětlovat," vzkázala mu slovenská vicepremiérka

05.12.2020 19:07

Slovenská vicepremiérka Veronika Remišová se nezvykle ostře pustila do jednoho z nejbohatších Slováků, zakladatele firmy PENTA Jaroslava Haščáka. Ten je obviněn z korupce a legalizace výnosů pocházejících z trestné činnosti. Tamní Specializovaný trestní soud ho poslal do vazby, proti čemuž se Haščák ihned odvolal.

Majitel PENTY za mříže. „Bude mít co vysvětlovat," vzkázala mu slovenská vicepremiérka
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Mrňavý a neskutečně arogantní, tak hodnotí podnikatele Haščáka i bratislavští taxikáři

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí
„Je důležité, aby spravedlnost fungovala a platila pro všechny stejně. Obvinění z korupce a legalizace výnosů z trestné činnosti v případě šéfa Penty soud zjevně pokládal za dostatečně vážný a rozhodl se pro jeho vazební stíhání, "uvedla Remišová ve vyjádření, které citovala agentura TASR s tím, že se zdá, že Jaroslav Haščák bude mít před státními orgány co vysvětlovat

Slovenská Národní kriminální agentura, obdoba bývalé české ÚOOZ, v úterý odpoledne Haščáka zadržela. Případ má souviset s kauzou Gorila. Policie také udělala razii v honosném a historkami opředeném sídle PENTY v bratislavské Petržalce.

Zakladateli firmy PENTA jsou Marek Dospiva a Jaroslav Haščák, kteří startovní kapitál získali z dovozu textilních výrobků z Číny do Československa počátkem 90. let. V roce 1994 pak spolu s Josefem Oravkinem, Martinem Kúšikem a Jurajem Herkem založili firmu Penta Brokers na obchodování s cennými papíry. Název pochází ze skutečnosti, že zakladatelů bylo pět (řecky penta). Juraje Herka v roce 2002 nahradil Jozef Špirko, který zde pracoval od počátku jako investiční manažer.

Firma je známá i v České republice, kde se soustředí například na realitní projekty Florentinum, Waltrovka nebo MAISON Ořechovka.

Zvuková nahrávka Gorily: Demokracia je na hovno systém, říká Haščák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …