Milí čtenáři, prezident Zeman vás zdraví. Čtěte odpovědi na své otázky

21.06.2013 17:04

Prezident republiky Miloš Zeman odpověděl na sérii dotazů, které položili čtenáři ParlamentníchListů.cz. Hlava státu reagovala na otázky týkající se budoucnosti vlády, zda bude za pět let kandidovat znovu nebo kdy se dohodne s ministrem Schwarzenbergem na jmenování nových velvyslanců.

Milí čtenáři, prezident Zeman vás zdraví. Čtěte odpovědi na své otázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sám Zeman bude do fondu přispívat zhruba třetinou prezidentského platu

„Pan prezident zdraví čtenáře ParlamentníchListů.cz. Váš server pozorně sleduje, ale není z časových důvodů schopen odpovídat na každou otázku zvlášť. Proto vždy zareaguje na sérii otázek za určité časové období,“ uvedla hradní mluvčí Hana Burianová.

K některým starším dotazům se podle jejích slov prezident Zeman ještě vrátí a ty, které již zcela ztratily na aktuálnosti, pochopitelně zodpovídat nebude.

Všechny odpovědi prezidenta Zemana na dosud položené otázky budou v nejbližších dnech zveřejněny v jeho profilu na zpravodajském serveru ParlamentníListy.cz.

Největší korupci odhalí až zákon o prokázání majetku

Miloš Zeman ve svých odpovědích zareagoval i na nejaktuálnější dění. „Co říkáte na skandál ohledně zatýkání na vládě? Domníváte se, že nás to v zahraničí poškodí nebo naopak získáme dojem, že i u nás se s korupcí začíná něco dít?“ zněl jeden z dotazů čtenáře.

„Velice dobře si uvědomuji, že celá kauza na nás hází ne příliš pozitivní obraz ve světě. Ale zase na druhou stranu si myslím, že korupce začíná být rozkrývána. Stále si ale trvám na svém názoru, že dokud nebude přijat zákon o prokázání původu příjmů a majetku, nedojde k odhalení těch největších korupčních kauz,“ odpověděl Zeman.

Když pokrývač spadne ze střechy a zabije se…

Nechyběly ale ani otázky, proč na prezidenta některá média opakovaně útočí, třeba v narážkách na alkohol. „Jedná se o podstatu práce našich dnešních novinářů. Pokud pokrývač opraví střechu, nenapíše se ani čárka. Pokud se pokrývač při práci zraní, napíše se o něm na straně 10. Pokud spadne ze střechy a zabije se, je z toho titulek ve všech médiích,“ vysvětlil prezident.

„Není lepší položit celou vládu a vypsat předčasné volby?“ tázal se další ze čtenářů PL.cz Miloše Zemana. „Během tohoto víkendu mám schůzky se všemi představiteli politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně a předpokládám, že se nám již povede najít nejvhodnější variantu, která pomůže nejen této zemi, ale především mým spoluobčanům,“ konstatoval prezident Zeman.

Spor o velvyslance bude vyřešen co nejdříve

„S ministrem zahraničí nás čeká ještě řada jednání, ale předpokládám, že celou situaci vyřešíme co nejdříve,“ odpověděl Miloš Zeman na dotaz, kdy bude vyřešen problém se jmenováním velvyslanců.

Došlo i na jeho případnou druhou kandidaturu za pět let. „V tuto chvíli je příliš brzo na to, abych se vyjadřoval k tomu, zdali budu či nebudu obhajovat svůj stávající mandát. Jednoznačně bude záležet na tom, jak se ve funkci prezidenta republiky osvědčím během svého stávajícího mandátu,“ sdělil prezident republiky na otázku čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …