Místopředseda Zemanovy vlády: Kapitalistická církev a sudetský pohřeb Nečase

28.02.2013 10:06

JINÝMA OČIMA Předseda vlády Petr Nečas se v současnosti dopustil hned několika nehorázností, vykopal si politický hrob, ale ještě chvíli bude kolem sebe jako umírající politická kobyla kopat. Ostatně mu k tomu tleskají Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Jako zprávu z pohřbu pojal rozbor nynějších politických aktivit vlády místopředseda bývalého Zemanova kabinetu Egon T. Lánský.

Místopředseda Zemanovy vlády: Kapitalistická církev a sudetský pohřeb Nečase
Foto: senat.cz
Popisek: Místopředseda Zemanova kabinetu Egon Lánský

Své přemítání o nynějších vládních eskapádách nazval: O rozdávání velkých peněz malými lidmi a také o tahání oněch peněz z kapes občanů. Jak totiž Egon T. Lánský říká, žádná vláda žádné peníze nemá, protože jde o peníze občanů. „Ona je jenom bere a rozdává v nemalém množství, hlavně svým slouhům a kamarádům. Petr Nečas, zatím ještě premiér české vlády, se v minulých dnech dopustil spousty nehorázností. Třeba ten jeho rozhodovací spěch ohledně církevních restitucí, vždyť to je zneužití moci. Snad si to ani nenechal onou vládou schválit, ačkoli stále platí, že vláda rozhoduje ve sboru. Jistě mu to třeba i dodatečně schválí pánové Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Především oni si to tak přáli,“ nešetří kritikou.

Církev nejbohatším kapitalistou

„Při spěšně zorganizovaném podepisování smluv o takzvané restituci majetku církvím a náboženským společnostem jedna malá, ale společensky odpovědná církev, myslím baptisty, chyběla. Zato církev katolická, reprezentovaná dříve slušným kardinálem Dominikem Dukou s chutí podepsala smlouvu, jež ji, možná na věky, učinila snad nejbohatším kapitalistou v Česku a to zcela bez prokázání, ba i jen znalosti o tom, co jí kdy patřilo,“ podotýká Lánský, jenž byl za vlády Miloše Zemana zodpovědný za koordinaci resortů zahraničí, vnitra a obrany, ale i za přístupová jednání s Evropskou unií (EU).

Nečasův zmíněný spěch Lánský vysvětluje tím, že proti formě dohody o restitucích leží u Ústavního soudu několik protestních podání. „A to by panečku bylo, kdyby vládě, jež si v parlamentu pomáhá tu s odsouzenými, dočasně na záskok přivolanými rádobyposlanci, jindy úplatky ve formě trafik a jakýmisi koupěmi celých malých kvazistraniček jako je třeba LIDEM, aby jim nezatrnulo. Ostatně LIDEM není ani lidová, ani demokratická a po pravdě ani zvolená,“ říká a dodává: „Uvidíme, co k tomu řekne Ústavní soud v naší nejbezbožnější demokracii v Evropě. Snad se dočkáme i definice církevního vlastnictví. Dosavadní stav věcí naznačuje, že proti rámci navrhovaných restitucí je kolem osmdesáti procent občanů a že i ve své straně má její předseda Nečas rostoucí počet odpůrců. Ti ovšem zatím nevědí, co s tím. Pánové Schwarzenberg a Kalousek vědí, jejich strana proto roste na úkor té údajně občanské a demokratické.“

Nečasova mnichovská mise

„Další osmdesátiprocentní kauzu v souboji vláda proti lidem, prosím nezaměňovat s LIDEM, rozjel premiér Nečas minulý týden Mnichově, přičemž potvrdil, ba překonal, názory pana knížepána Schwarzenberga. Ten v Česku žádným knížetem není, to zde zavedl už tatíček Masaryk, jehož donedávna Češi milovali. Jakési české celebrity sice tvrdí, že nejsou žádné ovce a zpívají si k tomu jako ovečky, že kníže má k lidem blíže, ale to je možná o jiném knížepánovi. Ten náš  má k lidem tak blízko, že už od Čunkových dob tvrdí jedno a páchá druhé a ve sněmovně hlasoval pro všechny zákony, jež mají k lidem velmi daleko, ať už jde o snížení zákonem určených valuací důchodů, zvýšení daní z přidané hodnoty, platby ve zdravotnictví a v sociální sféře plus mnohé další,“ láteří dál s tím, že nedávno národu Karel Schwarzenberg vše náležitě předvedl, když poslal nebohého prezidenta Edvarda Beneše před Mezinárodní soud v Haagu a to jako podezřelého zločince v kategorii lidských práv.

„Když se provalilo, co český premiér dělal a řekl v Mnichově, byl jsem trochu zmaten, tím spíš, že první informace se dost rozcházely. Tak jsem se podíval do internetových mnichovských novin Süddeutsche Zeitung, což jsou docela spolehlivé noviny, kdesi lehce nalevo od středu a zjistil jsem, že vše, co bylo řečeno a ještě mnohem víc, se opravdu stalo. Dokonce i bavorský předseda vlády Horst Seehofer konstatoval: to jsme ani nečekali. A mluvčí takzvaných sudetských Němců Bernd Posselt se přímo tetelil štěstím,“ doplňuje.

Umírající poltická kobyla

Osmdesát procent Čechů se společně s Lánským, jak říká, netetelí. „Na okraj poznamenávám, že mi bylo necelých jedenáct let, když jsem v červnu 1945 opustil Terezín a vstoupil do svobodného světa. Dávno jsem také odhodil averzi k Němcům a dodnes usiluji o dobré vztahy s nimi. Mimo jiné proto jsem od, nikoli takzvaných sudetských, ale od opravdových německých Němců přivezl do Česka výstavu, již tito moji němečtí přátelé vytvořili. Je o neúnavné protinacistické práci Josefa Čapka a v Česku měla premiéru 17. listopadu v koleji Josefa Hlávky krátce poté, co před kolejí jako každý rok položili věnce čeští i zahraniční představitelé. To mi umožnili předseda Hlávkovy nadace profesor Václav Pavlíček, rektor ČVUT Václav Havlíček a spolupracovníci z nadace Šárka. Výstavu otevřel prezident Václav Klaus, s nímž většinou nesouhlasím, ještě stále ale je nejvyšším představitelem českého státu. Od té doby výstavu shlédli občané na mnoha dalších místech a hlásí se noví a noví zájemci. V sobotu bude otevřena v Děčíně, přijďte se podívat, uvidíte, čeho jsou schopni přátelé, třeba i z Německa,“ rozvádí.

Nakonec vynáší bývalý místopředseda vlády Egon T. Lánský nad premiérem Petrem Nečasem dost drsný soud: „Co chtěl Nečas vystoupením v mnichovském sněmu dosáhnout, nevím. Uvidíme, jestli averze vůči jeho straně a vládě poroste, či nikoli. Sám myslím, že si nejspíš pomohl na cestu k politickému hrobu. Je to takové zoufalé kopání umírající politické kobyly kolem sebe.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …