Možná obrala stát o půl miliardy. Podle soudu ale nešlo o trestný čin

03.03.2012 15:23

Bývala šéfka Pozemkového fondu Jiřina Böhmová stanula před soudem. Obžaloba ji vinila z toho, že prodala pod cenou pozemek pod pražským luxusním hotelem Hilton a parcely pod Karlínským hotelem Čechie. Státu tím měla vzniknout škoda téměř půl miliardy korun, ale podle soudu nešlo o trestný čin, Zprávu přináší server Aktuálně.cz.

Možná obrala stát o půl miliardy. Podle soudu ale nešlo o trestný čin
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V roce 2008 stanula před soudem bývalá šéfka Pozemkového fondu Jiřina Böhmová, která čelila obvinění, že z pohledu státu nevýhodně prodala pozemky pod pražskými hotely Hilton a Čechie. Stát tím měla připravit o půl miliardy korun. Obviněná však prohlašovala, že jde o účelově vytvořené nařčení, které ji má poškodit. Prý jen plnila příkazy svého tehdejšího nadřízeného – ministra financí. Soud teď došel k závěru, že se zločinu nedopustila.

Jednou jde o trestný čin, podruhé ne

"Skutek popsaný v obžalobě není trestným činem," řekla serveru mluvčí soudu Michaela Wenzlová. Státní zástupkyně se na místě proti rozsudku odvolala.

Za zmínku stojí, že za podobně nevýhodné transakce skončila Böhmová před soudem již dříve a to v souvislosti s prodejem pozemků pod stadionem pražské Sparty. Tehdy způsobila státu škodu ve výši 178 milionů korun a soud ji uznal vinnou z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku spáchaný z nedbalosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…