Na sobotní protivládní megademonstraci se chystají stovky policistů

18.04.2012 16:40

Pražská policie připravuje bezpečnostní opatření kvůli pochodu odborářů v sobotu 21. dubna. Vedení odborů očekává účast nejméně čtyř desítek tisíc lidí, kteří vyrazí demonstrovat od Domu odborových svazů na Václavské náměstí a k Úřadu vlády. Na akci se chystají stovky policistů, situaci pohlídá ze vzduchu také posádka vrtulníku, sdělila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Na sobotní protivládní megademonstraci se chystají stovky policistů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Demonstrace Holešovské výzvy na Václavském náměstí

"Bezpečnostního opatření se zúčastní antikonfliktní tým a další složky policie. Prioritně se zaměří na dopravu a v případě potřeby provedou na nezbytně dlouhou dobu odklon vozidel," napsala mluvčí v tiskové zprávě.

Magistrála bude v poledne uzavřena

Shromáždění vyrazí od Domu odborových svazů na Žižkově a poté přes magistrálu a Opletalovou, případně Jindřišskou ulicí na Václavské náměstí. Kolem poledne bude proto uzavřena magistrála ve směru na Prahu 4. "Chtěli bychom vyzvat všechny motoristy, pokud je to jen trochu možné, aby nejezdili do centra Prahy a raději použili okrajové komunikace. Účastníkům doporučujeme, aby vozidla nechávali na záchytných parkovištích na okraji města a pro další dopravu použili městskou hromadnou dopravu," dodala Kropáčová.

Z Václavského náměstí by měli odboráři vyrazit na happening k Úřadu vlády. Trasa pochodu povede ulicemi Na Příkopě a Celetnou na Staroměstské náměstí, pak Pařížskou a přes Čechův most na nábřeží Edvarda Beneše, dále přes Kosárkovo nábřeží a ulicí U Železné lávky k sídlu kabinetu.

Odboráři očekávají čtyři desítky tisíc lidí

Shromáždění pořádají odboráři se dvěma desítkami organizací a iniciativ. Podle odhadu Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) by mělo dorazit přes 40.000 účastníků. Akce je součástí kampaně Stop vládě. Kromě odborů ji pořádá třeba iniciativa ProAlt, rada postižených, rada seniorů, svaz pacientů či sdružení nájemníků. Žádají zastavení reforem, demisi kabinetu a předčasné volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …