Narvu ti do an*lu násadu od smetáku. A: Blokace. Foldyny, kterému to napsali

14.12.2021 12:01

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna měl několik hodin zablokovaný facebookový profil. Původní vypnutí jeho účtu na měsíc přišlo pro něj nepochopitelně poté, co zveřejnil zprávy, v níž mu někdo vyhrožuje násilím. Blokace trvala více než 12 hodin, než síť přezkoumala, že Foldyna je v právu.

Narvu ti do an*lu násadu od smetáku. A: Blokace. Foldyny, kterému to napsali
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Více než 12hodinové blokaci svého facebookového účtu čelil poslanec Jaroslav Foldyna (SPD). Paradoxní bylo, že mu byl účet vypnut nikoli na základě jeho výroků, ale kvůli tomu, že na své „zdi“ zveřejnil zprávu, v níž mu občan hrozil násilím. 

„Tobě, ty morbidní svině, ještě nikdo nedal přes hubu? Už ti někdo zkoušel narvat do análu násadu od smetáku? Patří to prý mezi tradiční ruské zvyky. Tak dávej pozor, aby se ti to nestalo, ty vypatlaný bezmozku.“ 

Tak doslovně zní zpráva, za kterou Facebook zablokoval Foldynovi účet. Problém byl ale v tom, že nedošlo k zablokování autora těchto vulgárních vzkazů a výhrůžek, nýbrž poslance, kterému bylo vyhrožováno.

„Bylo to totálně postavené na hlavu. Ten frajer mi ve zprávě vyhrožoval, já na to jen reagoval, aby nebyl překvapený a zveřejnil jsem screen výhrůžek s komentářem, že je to asi liberální demokrat a došly mu prášky. A oni zablokovali na 30 dní mě. Dle jejich pravidel jsem s tím vyjádřil nesouhlas a zároveň vyhledával, zda mají v ČR zastoupení, abych se mohl efektivně bránit. Nakonec to přezkoumali a vzali zpět, za což jsem rád,“ řekl PL poslanec.

Sociální síť po zrušení blokace vrátila na jeho profil i původní příspěvek, ve kterém Foldyna zveřejnil screen výhružných zpráv a poděkoval, za přehodnocení jeho zablokování. Pod příspěvkem je více než stovka komentářů.

Mezi nimi reagoval i sociální demokrat a právník Michal Hašek, který upozornil, že jde o protizákonné výhružky ústavnímu činiteli. „Jardo, vím, že by sis s tímhle Zmizíkem (tak se uživatel jmenuje, pozn. red.) poradil sám včetně té násady, ale není možné tolerovat nebezpečné vyhrožování ústavnímu činiteli. Budeš řešit oznámení na Policii ČR?“ ptal se Hašek. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …