Nečas jednal s Babišem. Prý kvůli Randákovi. Ten jde po korupčnících

12.02.2012 20:18

Premiér Petr Nečas (ODS) se po Novém roce setkal s miliardářem a zakladatelem politického projektu Ano 2011 Andrejem Babišem. Informuje o tom pondělní vydání internetového deníku Insider. Tématem schůzky byla podle deníku Babišova spolupráce s někdejším šéfem rozvědky Karlem Randákem.

Nečas jednal s Babišem. Prý kvůli Randákovi. Ten jde po korupčnících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Mluvčí vlády Jan Osúch ale takové spekulace odmítl. Premiér se podle něj s Babišem setkal, hovořili ale o ekonomice, nikoliv o Randákovi. Také Babiš popřel, že by s premiérem mluvil o někdejším šéfovi rozvědky.

Premiér se podle informací Insideru s Babišem sešel proto, že podnikatel se s Randákem roky stýkal a spolupracovali spolu. Nečas se údajně chtěl ujistit, že se miliardář nepodílel na úniku informací o výplatních lístcích ředitelky premiérova kabinetu Jany Nagyové.

Schůzka byla

"Ta schůzka byla. Vyplynulo z ní, že jsem persona non grata a naše spolupráce (s Babišem), byť nikdy neprobíhala na finanční bázi, by mohla ohrozit jeho podnikatelské aktivity. Vzal jsem to tak, že zkrátka nechce mít problémy. Je to jeho rozhodnutí, já to respektuji," komentoval v deníku Insider schůzku Randák.

"Premiér Nečas mluvil s panem Babišem o ekonomických tématech, nikoli o panu Randákovi. Spekulace deníku Insider odmítám," sdělil ČTK mluvčí vlády Jan Osúch. Dodal, že ve věci odcizení dokumentů s informacemi o výplatě Nagyové z úřadu vlády dále probíhají právní analýzy.

Babiš deníku Insider řekl, že se s Nečasem sešel kvůli chystané návštěvě ministerského předsedy Saska, kde mají Babišovy firmy své aktivity. "O Randákovi jsme spolu nemluvili. Nemohl jsem s ním navíc přestat spolupracovat, když s ním nespolupracuji. To platilo dřív, kdy jsem mu, protože je čestný člověk, pomáhal, když ho (přítel bývalého premiéra Mirka Topolánka Marek) Dalík vyhodil z rozvědky," reagoval Babiš.

reklama

autor: ann, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …