Nečas slíbil straníkům, že fiskální dohodu EU nepodepíše

27.02.2012 17:44

VÍME PRVNÍ Petr Nečas na výkonné radě ODS přislíbil, že v březnu nepodepíše evropskou smlouvu o finanční stabilitě.

Nečas slíbil straníkům, že fiskální dohodu EU nepodepíše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil a Petr Nečas

Podle informací ParlamentníchListů.cz předseda ODS Petr Nečas vedení strany oznámil, že na březnovém summitu Evropské rady nepodepíše pakt o fiskální unii EU. Zprávu potvrdil ParlamentnímListům.cz důvěryhodný zdroj z výkonné rady ODS.

Nečas podle zdroje také hovořil o ministrovi spravedlnosti Jiřím Pospíšilovi. "Nečas na VR velmi důrazně řekl, že nikomu nedovolí, aby justici používal ke svým vlastním hrám a bral si ODS jako rukojmí. Bylo zřejmé, že ta poznámka směřovala k Pospíšilovi," uvedl zdroj.



Z usnesení Výkonné rady ODS

• Výkonná rada plně podporuje dosavadní postup předsedy ODS a premiéra Petra Nečase na domácí i evropské úrovni při vyjednávání o tzv. fiskálním kompaktu.

• Výkonná rada považuje za zásadní politickou prioritu ODS pro následující měsíce rychlé schválení zákonné úpravy dluhové brzdy v podobě návrhu finanční ústavy, a to širokým politickým konsensem. Tento krok je ostatně jedním z klíčových opatření tzv. fiskálního kompaktu, k němuž se některé politické síly tak okatě hlásí.

• Výkonná rada oceňuje odpovědnou fiskální politiku vlády premiéra Petra Nečase. Považuje za nezbytné udržet postupné snižování deficitu veřejných financí podle vládního programu, v roce 2013 o 42 miliard korun a v roce 2014 o 84 miliard korun. Chceme-li se vyhnout ekonomické situaci některých evropských zemí, musíme prosazovat takové kroky, které budou nadále konsolidovat veřejné rozpočty a snižovat tempo zadlužení.


reklama

autor: ann, lp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …