Nechceme být Drábkovými otroky, bouřili se lidé v Praze

21.03.2012 19:12

V Praze ve středu několik desítek lidí happeningem protestovalo proti vládním reformám, konkrétně povinnosti nezaměstnaných vykonávat veřejně prospěšnou službu. Na akci pořádané iniciativou ProAlt se sešli na Palackého náměstí, tedy nedaleko sídla ministerstva práce a sociálních věcí. Před 18:00 místo v klidu opustili.

Nechceme být Drábkovými otroky, bouřili se lidé v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mladí lidé demonstrující v Praze

Součástí happeningu s názvem Jarní úklid - veřejná služba bylo kromě projevů také improvizované představení. Jedna z účastnic v roli ministra práce Jaromíra Drábka nezaměstnaným představovaným několika dalšími účastníky mítinku rozdávala košťata a posílala je na veřejnou službu. Postoj protestujících vyjadřoval i transparent s nápisem "Sbor Drábkových otroků".

Od ledna platí novela zákona, podle které může úřad práce posílat na veřejnou službu lidi, kteří jsou v jeho evidenci déle než dva měsíce. Pokud to nezaměstnaní bez vážných důvodů odmítnou, budou vyřazeni z evidence.

Tuto novinku ve středu na Palackého náměstí kritizovalo několik řečníků, mezi jinými bývalá poslankyně Táňa Fischerová. Kritici míní, že vládní reforma dostává lidi bez práce do nedůstojné pozice a jejich už tak svízelnou situaci ještě komplikuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…