ODS v Plzeňském kraji povede do voleb Krejsová. Neměla soupeře

10.04.2012 22:28

Bývalou náměstkyni primátora Plzně a nyní předsedkyni správní rady společnosti Plzeň 2015 Marcelu Krejsovou postavili občanští demokraté v Plzeňském kraji do čela své kandidátky pro podzimní krajské volby. Třiapadesátiletá Krejsová byla jediným kandidátem. Na pozici lídra ji v úterý potvrdil regionální sněm ODS, řekl krajský manažer strany Michal Šašek.

ODS v Plzeňském kraji povede do voleb Krejsová. Neměla soupeře
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Na dalších místech kandidátky je klatovský starosta Rudolf Salvetr, primátor Plzně Martin Baxa, předseda finančního výboru krajského zastupitelstva Pavel Karpíšek a poslanec Vladislav Vilímec. Do první desítky se dostal také bývalý primátor Plzně a bývalý senátor Jiří Šneberger.

ODS, která je nyní v krajském zastupitelstvu v opozici, tak vsadila na ženu, stejně jako před čtyřmi lety ČSSD. Sociální demokraté tehdy do čela své kandidátky postavili bývalou ministryni zdravotnictví Miladu Emmerovou a do té doby vládnoucí ODS ve volbách porazili. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má nyní ODS 14 mandátů, ČSSD 19, komunisté devět a Koalice pro Plzeňský kraj tvořená lidovci a SNK ED tři křesla.

Kandidátky postavily v kraji i další strany. ČSSD ji ještě nemá oficiálně schválenou, ale s největší pravděpodobností ji povede hejtman Milan Chovanec. V čele krajské kandidátky KSČM je poslanec Karel Šidlo, TOP 09 a STAN povede do voleb starosta Spáleného Poříčí Pavel Čížek. Na prvním místě Koalice pro Plzeňský kraj, v níž je KDU-ČSL, hnutí Nestraníci a Strana soukromníků ČR, je bývalý náměstek plzeňského primátora Petr Náhlík (KDU-ČSL).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …