Obludnost a likvidace naší země. Tohle nám Okamura, Filip či Schwarzenberg řekli k deklaraci, která hovoří o imigraci z Afriky do Evropy. Vyjádří se i prezident, zaznělo z Hradu

10.05.2018 11:50

ANKETA Ministr vnitra Lubomír Metnar podepsal jménem České republiky v Marrákeši politickou deklaraci států Evropy a Afriky, kde se sice hovoří o „boji proti nezákonné imigraci a pašování imigrantů“, ale současně v ní „partneři uznávají potřebu povzbuzovat a posilňovat cesty zákonné migrace… mezi Evropou a zeměmi severní, západní a střední Afriky“.

Obludnost a likvidace naší země. Tohle nám Okamura, Filip či Schwarzenberg řekli k deklaraci, která hovoří o imigraci z Afriky do Evropy. Vyjádří se i prezident, zaznělo z Hradu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Poslední den v provizorním táboře „Džungle“ u Calais. Dnes francouzské úřady začaly asi týdenní akci na jeho vyklizení. Jde o přesídlení cca 8000 migrantů

„Partners recognise the need to encourage and to strengthen the pathways to regular migration…between European and North, West and Central African countries,“ píše v originále deklarace. Jako cíl se uvádí „promote regular migration and mobility…between Europe and North, West and Central Africa.“

Anketa

Měl by být Miloš Zeman sesazen z funkce prezidenta?

11%
89%
hlasovalo: 21567 lidí

Další krok k likvidaci civilizace. Mimořádný bod Sněmovny. Vyjádří se i prezident

ParlamentníListy.cz se politiků dotázaly, co si o tom myslí a zda schvalují cíl deklarace „podpořit zákonnou migraci a mobilitu… mezi Evropou, severní, západní a střední Afrikou“. Drtivá většina politiků podpis této deklarace odsuzuje.

„Pan prezident se k tématu vyjádří v nejbližších dnech,“ sdělil redakci mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

„Strašně rád bych vás všechny ubezpečil, že jsme skutečně žádnou deklaraci, kde bychom vítali nelegální migranty, nepodepsali. Myslíte, že jsem zešílel? Co jsme tedy podepsali? No, podle mě dobrou věc. Marrákešskou politickou deklaraci a Marrákešský akční plán do roku 2020. Jedná se, POZOR, o právně nezávazné politické dokumenty, které, přestože obsahují části o legální migraci a uprchlictví, neznamenají pro Českou republiku přijetí žádných závazků v přijímání migrantů. Pro nás ne. Nové závazky budou mít naopak zúčastněné africké státy, a to v boji proti nelegální migraci a organizovanému převaděčství. Závazek posílit ochranu státních hranic, posílení soudní a policejní spolupráce a výměny informací. Africké státy se rovněž zavazují k posílení spolupráce v návratech, například prostřednictvím zlepšení identifikace nelegálních migrantů a rychlejšího vydávání náhradních cestovních dokladů. Takže shrnu: • žádná podpora masové migrace z Afriky • žádné nové závazky pro ČR • naopak boj proti nelegální migraci a převaděčství,“ napsal premiér Andrej Babiš na svém facebooku.

ParlamentníListy.cz připomínají, že v deklaraci se píše: „Partneři uznávají potřebu povzbuzovat a posilňovat cesty zákonné migrace… mezi Evropou a zeměmi severní, západní a střední Afriky“ a že cílem deklarace  „podpořit zákonnou migraci a mobilitu… mezi Evropou, severní, západní a střední Afrikou“. 

„Zásadně nesouhlasíme s podpisem teto deklarace. Hnutí SPD se pokusí zařadit mimořádný bod na jednání Poslanecké sněmovny, který projedná postup ministra vnitra vlády ČR na jednání v Maroku. Ministr vnitra Lubomír Metnar z ANO zde podepsal za ČR dokument o spolupráci s africkými státy v otázce migrace.Tento dokument odmítlo podepsat Maďarsko, neboť ho označilo za dokument podporující migraci z afrických zemí do Evropy. Hnutí SPD v této souvislosti hodlá vyzvat vládu,aby neprodleně odvolala svůj souhlas. Území ČR je území, které patří našemu národu a odmítáme, aby se stalo administrativním prostorem pro plány globalistů na přesidlovaní afrického obyvatelstva,“ uvedl pro ParlamenntíListy.cz místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda SPD Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 „S deklarací nesouhlasím a jsem přesvědčen, že cílem má být hledání budoucnosti kontinentu Afriky, nikoli její vylidňování. Pro další pozitivní vývoj na africkém kontinentu bude potřeba mnoho vzdělaných a pracovitých lidí. Postih nelegální migrace neřeší chaos, který s migrací vzniká a ekonomicky postihuje Evropu, Afriku i Střední východ,“ sdělil ParlamentnímListům.cz místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip.

Předseda ODS Petr Fiala na dotaz neodpověděl.

Neodpověděl ani kupříkladu předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek či poslanci strany Ondřej Benešík, Jiří Mihola či Jan Bartošek.

 „Pokud něco takového ministr vnitra opravdu podepsal, tak by měl okamžitě odstoupit a Česká republika by měla jeho podpis anulovat. Jakákoli migrace z Afriky do Evropy je pro Evropu devastující, a proto není v zájmu naší země. Je také zcela lhostejné, zda tuto migraci označíme za legální, či ilegální – vždy jde o další krok k likvidaci celé západní civilizace. Výjimku tvoří bílí Búrové v Jihoafrické republice, kteří v současné době čelí systematickému vyvražďování ze strany černošského obyvatelstva, jinými slovy čelí genocidě. Těm bychom měli nabídnout možnost přesídlení do Evropy. Jde o pracovité lidi, kteří patří do stejného civilizačního okruhu jako my,“ uvedl místopředseda ČSSD a poslanec Jaroslav Foldyna.

„Zajisté je to lepší než pašování lidí a ilegální migrace,“ reagoval čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Obludnosti. Organizování pravidelné řádné migrace z Afriky do Evropy

„Z konference ministrů v Marrákeši dokonce uniklo do médií i to, že by se podstatou Globálního kompaktu o migraci stalo nahrazení nelegální migrace přes hranice migrací legální s tím, že by se odbouraly překážky bránící v migraci nejen uprchlíkům, ale i ekonomickým imigrantům. Tedy těm, kteří se přesouvají takzvaně za lepším životem. Další obludností, která by se měla v dokumentu nacházet, je i pasáž s výzvou o organizování pravidelné řádné migrace z Afriky do Evropy. Z těchto informací je patrné a dává nám za pravdu, že se globalisté a neomarxisté snaží postupnými kroky od začátku migraci řídit, že je naplánovaná. Česká republika patří našemu národu a z tohoti důvodu hnutí SPD zásadně odmítá legalizaci nezákonné ekonomické imigrace z důvodu přesidlování afrických obyvatel za lepším životem,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu SPD Radek Rozvoral.

„Pokládám tento krok za pohrdání většinovým názorem občanů naší země a tento krok pan ministr v demisi učinil zcela určitě v souladu s názorem vlády. Pokládám to za vstřícný mezikrok, po němž bude následovat konečné řešení, jehož předzvěst vidíme v reálu v Německu, Francii nebo Švédsku. Hluboce nesouhlasím. Čeká nás neklid, napětí, rozklad a boj,“ říká senátor SPO Jan Veleba.

„Zákonné cestování po světě? To ano! Ale principiálně nechci žádného migranta do Čech a na Moravu,“ odpověděl na dotaz poslanec ANO Milan Brázdil.

„Pokud něco jako stát plošně zakazujeme, ztrácíme možnost to regulovat nebo jakkoli jinak to systematicky ovlivňovat. Tuhle deklaraci vítám, protože uznává nutnost existence legálního způsobu migrace – tedy takového způsobu, který nám nevadí a jehož využití daného migranta jasně odliší od migrantů nežádoucích, využívajících jiné způsoby migrace,“ míní poslanec Pirátů Tomáš Vymazal.

„Odmítám jakékoliv pobídky a programy pro masový a trvalý přesun obyvatel z jednoho kontinentu na druhý. Smlouva by podle mého názoru měla spíše řešit otázku legálního pohybu osob za účelem vzájemného obchodu, výzkumu a podobně. Spolupráce mezi Evropou a Afrikou na obchodní, výzkumné, ale i třeba bezpečnostní úrovni je totiž pro Evropu důležitá. A pokud chceme Evropě všechny tyto věci zajistit, tak smlouvu pro stanovení legálního pohybu osob za účelem práce potřebujeme,“ uvedl poslanec ODS Karel Krejza.

Europoslanec Jan Keller odkázal na své dřívější vyjádření pro ParlamentníListy.cz: „Jde o dokument, který má usnadnit migraci z Afriky v situaci, kdy žádný stát nemá dostatečně funkční nástroje dokonce ani na to, aby ze svého území dostal pryč migranty, kteří jsou pro něj nežádoucí. Během několika dekád bude pouze v Nigérii žít tolik obyvatel, kolik má dnes celá Evropská unie. Ten, kdo podepisuje podobné dokumenty, by se měl zároveň postarat o to, aby se Češi mohli stejně hladce přestěhovat do Nigérie, až už u nás bude plno. Mluvím s určitou nadsázkou, ale moc nepřeháním. Rád bych věděl, za co bude zodpovídat Lubomír Metnar, až se ty masy dají do pohybu, a co si na něm potom vezmeme. To, co se dnes děje, je obyčejná podpora organizované nezodpovědnosti. Kde jsou dnes politici, kteří v roce 1995 podepisovali podobné dokumenty v Madridu?“

Pohádkám o přicházejících doktorech a inženýrech už nikdo nevěří

„Nejprve je potřeba říci, že divoká migrace, které jsme svědkem, nic dobrého nepřináší. Pohádkám o přicházejících doktorech a inženýrech už nikdo nevěří. Jsme velmi otevřená společnost. Nový domov u nás našlo mnoho Slováků, Poláků, Ukrajinců, Vietnamců a podobně. Stali se součástí našeho systému a splnili nepřekročitelnou podmínku pravidla akceptovat. To se o migrantech z jihu říci nedá. Postup, který předvedl pan ministr Metnar je takzvaná salámová metoda. Po kolečkách se uřezává z našich pravidel. Až nakonec zjistíme, že v ČR nejsme doma my. Pan ministr asi zapomněl, že jsme parlamentní demokracie! Pokud se nemýlím, nemá žádný mandát, aby svým jednáním vytvářel prostředí pro zmenšení naší rozhodovací suverenity!“ varuje senátorka ČSSD Božena Sekaninová.

„Záleží na tom, jak budou nastaveny podmínky zákonné migrace. Jsem pro pomoc migrantům, ale na jejich území, kam je třeba vyvézt know-how a finanční prostředky. Pokud chceme pomoci, vše je potřeba rozvíjet v jejich zemích,“ říká senátor Jiří Ciencala.

„Bohužel se mi ještě tato deklarace nedostala do rukou v plném znění. Mám v plánu pana ministra interpelovat a plné znění si vyžádat. Pokud ale v deklaraci opravdu stojí, že ‚partneři uznávají potřebu povzbuzovat a posilovat cesty zákonné migrace a podpořit zákonnou migraci a mobilitu ... mezi Evropou a částmi Afriky‘, pak jsem zásadně proti podpisu této deklarace. Podpisem takové deklarace by ministr jednal proti českým národním zájmům, což je pro mě nepřekonatelný problém,“ říká poslankyně SPD Jana Levová.

 „Ne, nepodporuji to,“ reagoval senátor ODS Jaroslav Zeman.

 „Ne, nesouhlasím, je zvláštní, že se tímto jednobarevná vláda ANO veřejnosti nepochlubí,“ reagoval senátor ČSSD Vladimír Plaček.

„Nejen jako vystudovaný kulturní a sociální antropolog, ale i z čistě pragmatických důvodů nejsem takovému posilování, byť legálních migračních cest, nakloněn. Respektuji pouze migraci z prokazatelně humanitárních důvodů, a současně také nevidím žádný důvod, aby státy takovýmto způsobem migraci podporovaly, a to ještě často na úkor vlastních občanů,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

Vyřešit nelegální imigraci její legalizací – to je přesně plán EU

„Pan ministr vnitra v demisi Metnar by měl přijímat taková rozhodnutí, která jsou v souladu s Programovým prohlášením vlády s důvěrou PS PČR. V tomto případě tomu tak nebylo a je jednoznačné, že tímto postojem zaujmul probruselkou rétoriku, která podporuje bezbřehou ilegální imigraci v souvislosti s trvalým přerozdělováním ve smyslu blížícího se většinového hlasování Dublinu IV. Tímto krokem bude docházet k trvalé islamizaci naší republiky a ostatních evropských států. SPD tyto kroky jednoznačně odmítá,“ říká poslanec SPD Radovan Vích.

„No, zákonná migrace z Afriky pro mě znamená nulová migrace. Proti tomu nic nemám,“ reagoval senátor ODS Tomáš Jirsa.

„Vím o tom pouze z médií. Odeslal jsem na Ministerstvo vnitra interpelaci, kde požaduji více informací a kladu několik otázek,“ informoval poslanec KSČM Zdeněk Ondáček.

„Vyřešit nelegální imigraci její legalizací to je přesně plán EU, na který dlouhodobě upozorňujeme. Od pana ministra budeme na výboru VEZ požadovat vysvětlení, kdo mu dal k podpisu mandát a proč nebyl hlas České republiky odmítající legalizaci nelegální imigrace tak jasně slyšet, jako byl slyšet hlas Maďarska!“ reagoval psolanec SPD Lubomír Volný.

 „Co se ve skurečnosti skrývá pod pojmem ‚zákonná migrace‘? Nesouhlasím s deklarací,“ reagoval senátor ODS Jiří Burian.

Maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó (FIDES) uvedenou deklaraci označil za „extrémně promigrační a odporující zájmům Maďarska i Evropy“. A proto ji odmítl podepsat. Ve středu 2. května se v marockém městě Marrákeši uskutečnila 5. ministerská konference euro-afrického dialogu o migraci a rozvoji, který je označován jako Rabatský proces. ČR na jednání zastupoval ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (ANO). Po jednání Ministerstvo vnitra veřejnosti prezentovalo jen to, že česká strana podpořila opatření proti migraci v místě počátku migračních toků. Včetně finančních příspěvků na budování hraničních kontrol v Africe. 

Účastníci konference – s výjimkou Maďarska – v prohlášení vyjadřují podporu dokumentu Agenda pro udržitelný rozvoj 2030, který byl vypracován na půdě OSN v rámci Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky (UNHCR). Podle usnesení Valného shromáždění OSN o Agendě 2030 je nyní na půdě UNHCR připravován Globální kompakt pro migraci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …