Odborářka: Vládní činitelé od koryt jen tak neustoupí

24.04.2012 18:42

Dagmar Regelová 1. místopředsedkyně Regionální rady odborových svazů ČMKOS Moravskoslezského kraje a předsedkyně Krajské rady odborového svazu pracovníků ve školství, která je zároveň předsedkyní školských odborů v Karviné, zatím neví, kolik sobotní demonstrace na Václavském náměstí stála. Odborářů jenom z Ostravska jelo podle ní do Prahy kolem 12 tisíc. Ostravské protestní akce chtějí odboráři naplánovat po vyhodnocení situace regionální radou.

Odborářka: Vládní činitelé od koryt jen tak neustoupí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

 


Paní místopředsedkyně, máte spočítáno, kolik lidí bylo z Moravskoslezského kraje v sobotu na Václavském náměstí?
Spočítáno to přesně nemáme, podle organizace dopravy předpokládáme účast kolem 10 až 12 tisíc osob. Občanská sdružení, iniciativy, dopravu po vlastní ose podchycené nemáme.



Kolik to odbory stálo peněz?
Zatím náklady vyčíslené nejsou. Fakturace dopravy, ozvučení a jiných organizačně-technických záležitostí by měla být provedena tak do čtrnácti dnů.

Pokud tento týden vláda nepadne, co hodláte dělat?
Pokud vláda nepadne, budou zasedat mimořádná předsednictva a budeme jednat o dalších krocích.

Na Václaváku bylo řečeno, že demonstrace budou pokračovat v dalších velkých městech a další má být v Ostravě. Chystáte něco konkrétního?
V nejbližších dnech bude zasedat výbor RROS ČMKOS MSK, který vyhodnotí situaci a připraví návrh případných akcí v Moravskoslezském kraji. Důležitá bude i koordinace a tu má v rukou ČMKOS. Samozřejmě pak bude důležité rozhodnutí rady ČMKOS MSK a její akceptace příslušných návrhů.

Se kterými dalšími hnutími a organizacemi spolupracujete?
Spolupracujeme s každou organizací, která má stejný názor na situaci v naší zemi jako my.

Jak si představujete situaci po předčasných volbách?
Předčasné volby lze jen těžko očekávat při hroší kůži příslušníků vládní koalice – ti od svých koryt jen tak neodstoupí, ale rozhodně trváme na zastavení asociálních reforem sestávajících hlavně z nepromyšlených škrtů poškozujících zbytečně drtivou většinu obyvatelstva. Očekáváme také výraznější zaměření na příjmovou stránku státního rozpočtu Daňová progrese, na důsledné potírání korupce a zejména konečně přijetí zákona o prokazování původu majetku!.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…