Paroubek a Škárka se v Plzni smáli na všechny strany. Důvod měli spíš k pláči

23.02.2012 20:29

Předseda Národních socialistů – LEV 21 Jiří Paroubek vyrazil se svojí suitou, včetně nové akvizice strany, poslance Jaroslava Škárky na návštěvu Plzeňského kraje, údajně za účelem mapování problémů, které region trápí, aby je pak mohla strana promítnout do svého volebního programu pro krajské volby. Při sestavování programu budou asi socialisté nuceni vařit z vody, protože sám Paroubek byl nucen připustit, že během návštěvy žádné výrazné problémy nezaznamenal.

Paroubek a Škárka se v Plzni smáli na všechny strany. Důvod měli spíš k pláči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany LEV 21


V Rokycanech se setkali Národní socialisté s ředitelem Hasičského záchranného sboru v Plzeňském kraji Františkem Pavlasem. V Plzni pak navštívili generálního ředitele společnosti ŠKODA Transportation Josefa Bernarda.


U hasičů Paroubek zjistil, že se jedná o technicky jeden z nejlépe vybavených krajských sborů v zemi. „Seznámili jsme se s čísly a problémy, se kterými se hasiči při své práci potýkají. Jde pochopitelně o mzdy, kdy došlo v minulém roce k poklesu o 10 procent. Dalším problémem je, že v oblastech s lepší zaměstnaností hasičský sbor opouštějí zkušení a produktivní lidé, kteří míří za lepším výdělkem. Přislíbili jsme hasičům, že jsme jim v případě jejich zájmu ochotni pomoci v prostředí Poslanecké sněmovny především v oblasti mnohdy nejasné či zbytečně složité legislativy,“ uvedl Paroubek.
Další zastávkou na spanilé jízdě Národních socialistů domovským krajem bývalého poslance za VV Jaroslava Škárky, který žije v Plzni, byla Škoda Transportation. Ani tam se Jiří Paroubek nesetkal s palčivými problémy, které by měla jeho strana řešit. „Přiznám se, že jsem do plzeňské Škodovky přijížděl s obavou, výtečná čísla v loňském obratu holdingu Škoda a zakázky zajištěné alespoň pro tento rok jsou důkazem o dobré práci vedení společnosti,“ řekl Paroubek.

 

„Ačkoliv nechci hodnotit proces privatizace společnosti, ukazuje se, že takto významná firma, která zaměstnává více než čtyři tisíce zaměstnanců a další desetitisíce lidí u subdodavatelů, může dobře fungovat i s českým managementem. Velice oceňuji, že se této společnosti daří vracet na trhy, které v minulosti ztratila, například v Pobaltí, na Ukrajině a částečně i v Rusku,“ komentoval návštěvu Škody Plzeň Paroubek.


Spokojeně se během návštěvy tvářil i Jaroslav Škárka, jehož namlouvání s národními socialisty prý vypadá velmi slibně nejen na úrovni Poslanecké sněmovny, ale i na úrovni regionální. Bývalý člen VV Škárka by se měl v budoucnu stát členem národních socialistů a Jiří Paroubek velmi stojí o Škárkův poslanecký mandát. Škárka připustil, že by se mohl objevit i na národních socialistů kandidátce do krajských voleb.


„Nyní čekám na výsledek soudního jednání v kauze obvinění z uplácení ze strany předsedy poslaneckého klubu Věcí veřejných Víta Bárty. Soud se bude konat od 5. do 9. března tohoto roku. Nechci předjímat rozhodnutí soudu, tudíž nyní nemohu říci jednoznačné ano nebo ne. Se stranou bych nicméně rád spolupracoval,“ uvedl Škárka. Dodal, že pevně věří v to, že jej soud očistí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…