Pavel Horálek skončil ve vedení ODS na Praze 4

10.10.2012 20:08

Na středečním sněmu občanských demokratů ve čtvrté pražské městské části byl odvolán z postu předsedy Pavel Horálek. Ze 110 hlasů v tomto regionu pro odvolání zvedlo ruku 81 hlasů.

Pavel Horálek skončil ve vedení ODS na Praze 4
Foto: facebook
Popisek: Kontroverzní exstarosta Prahy 4 za ODS Pavel Horálek

Tím se potvrdily informace ParlamentníchListů.cz, že Pavel Horálek nedostal během hlasování od svých spolustraníků důvěru k dalšímu setrvání na postu.

Podle informací ParlamentníchListů.cz existovala nespokojenost velké části členské základny s předsedou oblasti Horálkem již delší dobu. Oblastní sněm ODS Praha 4 zvolil čtyřpětinovou většinou všech delegátů nové vedení. Novým předsedou oblasti byl zvolen radní městské části Praha 4 a dlouholetý člen ODS Pavel Caldr.

Místopředsedy oblastního sdružení byli zvoleni Milan Mikunda, Vladimír Schmalz, Radek Lohynský, Lucie Michková, Aneta Krajcová, Jan Schneider a Zdeněk Šmíd. Předseda pražské ODS Bohuslav Svoboda byl přítomen zahájení sněmu a měl zde i projev.

"Cílem změny vedení je generační obměna a změna politického stylu práce. Nové vedení si klade za úkol stabilizovat oblast ODS Praha 4 a připravit ji na volby v roce 2014. Delegáti sněmu také vyjádřili jasnou podporu předsedovi ODS Petru Nečasovi," informoval nový šéf oblasti Pavel Caldr.

Pavel Horálek působí zároveň jako starosta Prahy 4. Tím byl zvolen v roce 2006, v roce 2010 svou pozici obhájil. Podle informací redakce by si již nemusel udržet ani pozici starosty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …