Peake je nadějí politiky, překvapil podnikatel Jančura. I TOPka bez Kalouska

19.04.2012 18:51

Karolína Peake je prý nadějí české politiky. Tvrdí to provozovatel žlutých autobusů Radim Jančura, který oceňuje její snahu očistit VV od vlivu původního vedení. Za stejně pozitivní krok by prý považoval odklon TOP 09 od Miroslava Kalouska, kterého nedávno v tisku nazval "největším zlodějem v ČR". Svá slova nehodlá brát zpět, místo toho hodlá ke slovům předložit i důkazy.

Peake je nadějí politiky, překvapil podnikatel Jančura. I TOPka bez Kalouska
Foto: STUDENT AGENCY
Popisek: Radim Jančura

Místo facek paragrafy, ohlašoval jeden z novinových titulků žalobu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na podnikatele a člena Nadačního fondu proti korupci Radima Jančuru. Ten v rozhovoru pro server Česká pozice použil proti Kalouskovi tak ostré výrazy, že se jej šéf resortu rozhodl zažalovat. Stejně jako první náměstek ministra práce a sociálních věcí Vladimír Šiška. O něm šéf Student Agency pro změnu prohlásil, že si bez výběrového řízení udělal program za dvě miliardy.

I přes nelichotivá slova na adresu českých politiků a Nečasovy vlády vidí Jančura určitou naději v pozitivní změny. Přišla prý s odchodem Karolíny Peake ze strany Věci Veřejné. "Paní Peake vnímám velmi pozitvně stejně jako skutečnost, že se zbavila vlivu Víta Bárty. Odcházejí s ní velmi zajímaví lidé, kteří snad dokážou v politice udělat kus práce. Může z nich vzniknout nová strana, které já zatím důvěřuji a z paní Peake mám dobrý pocit," uvedl pro ParlamentníListy.cz Jančura.

Zlý Dobeš, hodný Dobeš. A jaký je Kalousek?

Jeden z nejznámějších podnikatelů v ČR je prý dokonce ochoten zapomenout na sváry s ministrem dopravy (rovněž "rebelem" VV) Pavlem Dobešem. V době, kdy mu nevyšel vstříc s plánem zavést žluté vlaky RegioJet na hlavních železničních tazích, byl prý Dobeš pod vlivem Víta Bárty. Alespoň tak to Jančura vnímá.

Jedná se bezesporu o názorový obrat. Vždyť v době sporu s ministrem dopravy se chtěl Jančura s nápadem, jak prý státní kase ušetří hromadu peněz z dotací pro České dráhy, obrátit na toho, koho dnes nazývá zlodějem. Tedy na ministra financí Kalouska.

Kdyby se zbavili Kalouska, volil bych je

V souvislosti s Kalouskem přichází z Brna další překvapení. Stejným pozitivním jevem na české politické scéně by prý byla i TOP 09. Ovšem bez Miroslava Kalouska. "Kdyby se jej zbavili, byly by mým volebním favoritem," uvedl dále Jančura. Místo toho ale na TOPkaře útočí. K další žalobě na svou osobu říká, že jestli se takto probudí ještě dalších dvacet politiků, tak zbytek života stráví ve vězení.

Jančura znovu zopakoval, že svá tvrzení zatím dokládat nebude. "Mám právo na svůj názor a myslím si, že to, co říkám, je pravda. Jako občan a plátce daní se na základě veřejně dostupných informací mohu vyjádřit k práci veřejně činných lidí. I pana Šišky, u kterého existuje konkrétní důkaz, tedy to, že padlo trestní oznámení na něj i na pana Drábka," uvedl pro ParlamentníListy.cz podnikatel.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="229489, 229082,

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…