Pehe k událostem posledních dnů: Hrozí tu totální rozpad pravice

17.07.2012 19:49 | Zprávy

POLITOLOGOVÉ Ačkoli je léto, prázdniny, česká politika přináší stále celou řadu zvratů. A to se odráží i v preferencích politických stran, jak potvrzují aktuální průzkumy veřejného mínění. „Nastávající podzimní volby mohou být nepříjemným zúčtováním, se vším, co se v poslední době děje,“ varuje politolog Jiří Pehe.

Pehe k událostem posledních dnů: Hrozí tu totální rozpad pravice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Jisté je jedno, okurková sezona, tolik typická pro toto období, v jiných letech, zřejmě nenastane. Úvodem si shrňme události posledních dnů. Nedávno vydali poslanci k trestnímu stíhání místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Vlastu Parkanovou (TOP 09), kvůli podezřelému nákupu vojenských letounů CASA. Vydali ji i přes velmi plamennou obhajobu současného ministra financí Miroslava Kalouska, kterÝ během svého projevu zpochybnil práci policie. Mnozí politici se pak na jeho adresu vyjádřili, že jeho chování odpovídá velkému stresu a strachu.

Minulý týden na schůzi bezpečnostního výboru vyšlo najevo, že Miroslav Kalousek, zřejmě vedle výhrůžných telefonátů kriminalistovi Jiřímu Mazánkovi, měl údajně vyhrožovat také policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. A aby toho nebylo málo, pak druhý den hned ráno v Poslanecké sněmovně přečetl přepis telefonického rozhovoru mezi ním a Kalouskem také poslanec Věcí veřejných Petr Skokan. Jadrná výměna slov by možná dokázala pobavit na silvestrovském večírku, ovšem pro občana, který takto slyší vyjadřovat se své zvolené zákonodárce, to zřejmě až tak příliš veselé nebylo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…