Pirátský politik jednatelem firmy na půjčování peněz, upozornily PL. Skončil. Odchází z radnice i ze strany

28.01.2021 11:58

Zastupitel na Praze 11 Milan Minařík ve čtvrtek oznámil, že vystupuje z Pirátské strany. Minařík také ve čtvrtek složil mandát zastupitele. Pražské předsednictvo došlo k závěru, že úvěry firmy, ve které je Minařík jednatelem, mohou v krajním případě klienty přivést do dluhové pasti, což je v rozporu s pirátskými principy, které Piráti dlouhodobě prosazují. Na kauzu upozornily ParlamentníListy.cz a Hnutí pro Prahu 11.

Pirátský politik jednatelem firmy na půjčování peněz, upozornily PL. Skončil. Odchází z radnice i ze strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Zachraňme internet před články 11 a 13, který pořádala Česká pirátská strana

Předsednictvo krajského sdružení Praha ocenilo gesto Milana Minaříka a konstruktivní přístup k řešení situace. Po prostudování celého případu předsednictvo došlo k závěru, že úvěry od společnosti, ve které je Milan Minařík jednatelem, mohou v krajním případě zapříčinit pád klientů do dluhové pasti. Zároveň však po dobu šetření případu předsednictvo nezískalo informace o tom, že by ze strany společnosti docházelo k obcházení zákona o spotřebitelském úvěru. Z pohledu pirátských principů ovšem není podstatné, že o takovém případu předsednictvo neví, ale především to, že dostupné informace o fungování společnosti takovou možnost nevylučují. 
 
 
Informace sdělil redakci mediální zástupce Pirátů Michal Polák. 
 
„Vzdání se mandátu zastupitele a ukončení členství v Pirátské straně bylo mé osobní rozhodnutí, ke kterému jsem došel v návaznosti na negativní mediální publicitu kolem mého zaměstnání, která z mého pohledu může poškozovat dobré jméno Pirátské strany,” řekl ke svému odchodu Milan Minařík.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…