Poblitý Tommy Robinson: Zákulisní info o návštěvě hosta z Británie

09.04.2019 14:18

Mělo jít o velkou událost české antiislamistické scény. Do Prahy dorazila britská ikona hnutí proti muslimské migraci do Evropy, Tommy Robinson. Vše ale skončilo neslavně. Konference ve Sněmovně byla zrušena a další akce se neuskutečnily, protože se Robinson noc předtím opil natolik, že nebyl schopen vstát. Během svého řádění stihl pozvracet a poničit hotelový pokoj.

Poblitý Tommy Robinson: Zákulisní info o návštěvě hosta z Británie
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Tommy Robinson na narozeninách Pegidy

Možná jste už slyšeli, že na konci minulého týdne měl na půdě Poslanecké sněmovny v rámci konference o rodině vystoupit britský pravicový aktivista Tommy Robinson, který bývá vykreslován jako muž s kontroverzní pověstí. Několikrát totiž seděl ve vězení. V každém případě jde o Brita, který hlasitě veřejně vystupuje proti násilí páchaném migranty.

Na konec minulého týdne byla ve Sněmovně dlouho plánována akce Rodina a její práva v 21. století, kde měli promluvit politici a další hosté včetně Robinsona. Nicméně právě kvůli účasti tohoto britského aktivisty byla akce na poslední chvíli stopnuta.

Poslanec Milan Pour z hnutí ANO, který celou akci zaštiťoval, později tvrdil, že předem netušil, kdo Tommy Robinson je. Právě on na základě silného mediálního tlaku konferenci zrušil. 

Anketa

Prospívají Piráti české politice?

hlasovalo: 28865 lidí

Ozývá se ovšem hlas, který tvrdí něco jiného. Milan Roháč, člověk, který konferenci na základě Pourovy záštity osobně organizoval, uvádí, že poslanec ANO moc dobře věděl, kdo Tommy Robinson je. Spekuluje se, že poté, co média Robinsonovu účast odhalily, poslanec Pour ze strachu raději všechno zrušil.

Ať tak, či onak, pořadatelé sami od sebe Robinsonovu účast na semináři vůbec neuváděli. Na sociálních sítích pouze Milan Roháč uváděl, že ve Sněmovně promluví také „britský aktivista T. R.“ s tím, že na oficiální pozvánce nebylo uvedeno ani to.

Celý příběh má ale další, možná i zajímavější rovinu. Vzhledem k tomu, že konference byla zrušena skutečně na poslední chvíli, Tommy Robinson do Prahy stihl dorazit. Toho využila strana Česká suverenita bývalé sociální demokratky Jany Volfové a na páteční dopoledne svolala tiskovou konferenci s tím, že se jí bude Robinson účastnit a následně poskytne předem domluvené rozhovory. Nic z toho se k překvapení mnohých nekonalo.

Média, která na tiskovku do sídla České suverenity dorazila, na Robinsona čekala marně. Britský aktivista vůbec nedorazil. Šéfka strany Jana Volfová ho omlouvala s tím, že jeho „zdravotní stav se dramaticky zhoršil“ a „možná jde o nějakou alergii“.

Jak se ovšem ukázalo, pokud Robinsona dostihla alergická reakce, tak maximálně na alkohol. Brit totiž podle zjištění ParlamentníchListů.cz celou noc předtím tvrdě propařil po pražských barech a do hotelu v ulici Politických vězňů u Václavského náměstí se dopotácel kolem sedmé hodiny ráno. Tedy tři hodiny předtím, než měl vystoupit na tiskové konferenci. 

U brány hotelu v sedm ráno ale Robinsova pražská jízda zdaleka nekončila. Poté, co se dostal do svého pokoje, mělo řádění pokračovat. Více už prozradí náš zdroj, který je s celým Robinsonovým pobytem v české metropoli detailně obeznámen.

„Když se po sedmé ráno doplazil do hotelu, ještě neměl dost a ve svém pokoji komplet vypil minibar. Do toho nejspíš zapůsobilo mixování všech druhů alkoholu a pokoj pozvracel. Jak byl v ráži, rozbil stůl a pár dalších věcí,“ dozvěděli jsme se.

Ani zde to neskončilo. „S Tommym tu byl nějaký jeho kamarád nebo asistent, takže potom, co zhuntoval vlastní pokoj a všechno tam vypil, zamířil ještě k tomu svému člověku a vypil minibar také u něj,“ pokračuje náš zdroj, jehož identitu redakce pochopitelně zná. 

„Potom, co se dal trochu do kupy, nenapadlo Tommyho nic lepšího než rychle sbalit svých pět švestek a vzít čáru zpátky do Británie. Bez placení, bez náhrady škody na poničených pokojích. Nejspíš ve stejné době se u Volfové konala tiskovka, kde byla řeč o jeho těžké alergii a následujcích několik hodin tam na něj čekali novináři, s nimiž měl domluvené rozhovory. Ti se uklidňovali, že Robinson za chvíli určitě dorazí, ale mezitím buď ještě řádil v hotelu, nebo utíkal na letiště,“ dodal ParlamentnímListům.cz uvedený zdroj. 

Proč Robinson dorazil do hotelu až ráno, když měl na pátek domluvený program, na kterém bylo závislých mnoho lidí? Zdroje ParlamentníchListů.cz říkají, že byl „nechán na pospas“ pražským hospodám a barům, aby toho nebylo málo, narazil na skupinu britských turistů, Robinsonových sympatizantů. Ti svého oblíbence poznali a toto shledání s ním velmi důkladně zapili.

Ubytování v hotelu v centru Prahy (noc stojí kolem 100 eur) včetně škod na majetku a nákladu na čištění pokojů, měl podle našich informací zaplatit Milan Roháč, který osobně Robinsona do Prahy zval a zrušenou konferenci ve Sněmovně pro poslance Milana Poura organizoval.

Milan Roháč nicméně ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz popírá, že by náklady na Robinsonovu návštěvu Prahy hradil. „Tommy si vše platil sám. Vždy, nejen teď,“ sdělil redakci Roháč.

„Stejně tak to platí pro cestu sem do České republiky. Hotel neopustil narychlo, ale kvůli check outu (nutnosti uvolnit pokoj do určité hodiny, pozn. red.) Navíc hned odpoledne musel letět mimo Českou republiku, nyní je na dovolené s rodinou,“ konstatoval Roháč pro ParlamentníListy.cz. Informace redakce o tom, že britský aktivista pozvracel a poničil pokoj s tím, že se mu povedlo vypít několik minibarů, Roháč nikterak nerozporoval.

Podle zdrojů, které antiislamistickou scénu sledují a mají k ní blízko, Robinsonovo tažení po Praze nebylo příliš překvapivé. Aktivista je znám jako „rebel“ a tato nálepka mu nejspíš nebude proti srsti. Na kontě má z dřívějška trest vězení za výtržnictví, použití cizího pasu, hypoteční podvod a konečně pohrdání soudem. Poslední případ, který Robinsona proslavil po celé Evropě, se právě soudu týká. Robinson se pokoušel natáčet aktéry soudního líčení v případu znásilnění mladé dívky (právě na tato témata se aktivista zaměřuje). Britská legislativa takové natáčení zakazuje. Robinson měl za tuto věc už podmínku, tu porušil a musel jít na víc než rok do vězení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …