Policie jde k jádru kauzy Nagyová. K výslechu míří Janouškův společník

10.08.2013 10:39

Jak se zdá, policie otevírá hlavní větev kauzy šéfky Nečasova vládního kabinetu Jany Nagyové. K výslechu míří společník a přítel lobbisty Romana Janouška Zoran Kazimirovič. Informuje o tom zpravodajský server Lidovky.cz.

Policie jde k jádru kauzy Nagyová. K výslechu míří Janouškův společník
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

"Tento týden budou uskutečněny dva výslechy. V úterý bude vypovídat pan Kazimirovič," řekl serveru Lidovky.cz Jiří Matzner, obhájce zpravodajce Milana Kovandy. Teprve nyní tedy dojde na první zásadní kroky od velkolepé razie u Janouška a dalšího lobbisty Ivo Rittiga.

Kazimirovič je dlouholetý přítel a obchodní partner Janouška, v byznysu k sobě mají velmi blízko, i jejich kanceláře jsou v jedné budově. Podnikali společně ve firmě Swiss Czech Marketing, Kazimirovič je předsedou představenstva společnosti Ora Print, kde dříve figuroval také Janoušek.

Podezřelá zakázka

Co přesně bude vyšetřovatele zajímat, není jasné. Důvody jeho výslechu neznají ani advokáti obviněných v kauze. Podle serveru se dá předpokládat, že policie se bude ptát především na Kazimirovičovu roli v tendru za 1,8 miliardy korun vypsaném klinikou IKEM na dodavatele zdravotnického zařízení a materiálu.

V ní před třemi lety zvítězila jediná firma, která se o zakázku zajímala - Kardio Port, kde působili Luboš Pašek, Petr Ullrich a další Janouškovi známí. Vlastnická struktura je přitom dokonale utajena. Jejím subdodavatelem je lékárna a poliklinika Hela CZ, kterou Kazimirovič vlastní.

Kromě Kazimiroviče by měl být podle Lidovek.cz během příštího týdne vyslechnut také Zdeněk Zajíček, bývalý náměstek ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Vypovídat bude v souvislosti s trafikami pro exposlance ODS. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…