Pospíšil na jednání vedení ODS zrudnul. Dostal za uši od Nečase

09.07.2012 18:19

Podle informací ParlamentníchListů.cz se na Výkonné radě ODS řešila otázka odvolání Jiřího Pospíšila z postu ministra spravedlnosti. Celé sezení bylo v režii premiéra a předsedy Petra Nečase, kdy „usadil“ Pospíšila i jeho „kmotra“, místopředsedu plzeňské ODS Romana Jurečka.

Pospíšil na jednání vedení ODS zrudnul. Dostal za uši od Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil a Petr Nečas

Nečas sám zahájil jednání výkonné rady problematikou odvolání Jiřího Pospíšila. Pevně si stál na svých důvodech odvolání a zdůraznil, že si manažersky i lidsky s Pospíšilem již delší dobu nerozuměl. Řekl členům Výkonné rady ODS, ať se netěší na jiné důvody odvolání, než ty které již zmínil oficiálně.

Rudý Pospíšil a bledý Jurečko

„Pospíšil pak dostal od Nečase vynadáno, že to, že se proti ODS spojil s médii, je faul a že něco takového naposledy udělal Jan Zieleniec. Nečas se podivil, že se Pospíšil nedistancoval od toho, že ho podpořili zelení a podobná sebranka. Jurečko se pak ohradil proti tomu, že ho Nečas nazval šedou eminencí. A Nečas ho tedy vůbec nešetřil. Řekl, že si za tím stojí a dodal, že Jurečko strká nos tam, kam nemá. Jurečko zblednul a Pospíšil zrudnul. Seděli tam jak zařezaní,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj přítomný na jednání výkonné rady.

Jurečko se ohradil s tím, že není šedou eminencí, když je místopředsedou ODS v Plzeňském kraji. Nečas mu na to namítl, že šedá eminence má více významů a dodal několik příkladů, kdy měl Jurečko strkat nos tam, kam neměl. Od ministerstva spravedlnosti po ČEZ.

„Nečas byl důrazný, rozhodný, nesmlouvavý. Chlapce pěkně srovnal do latě a rozebral na součástky a potom, co je srovnal, bylo ticho po pěšině. Ani Přemysl Sobotka, který v médiích uváděl, že se bude chtít ptát na důvod odvolání, se kvůli Pospíšilovi na nic nezeptal,“ dodal zdroj.

Černé duše na Praze západ

Na výkonné radě se též řešila otázka černých duší v některých místních sdruženích Oblastního sdružení ODS Praha západ, o které již ParlamentníListy.cz informovaly.

Slovo si vzal předseda středočeského regionu Petr Bendl s tím, že regionální rada se k této věci ještě nesešla, čili by se o věci na výkonné radě ještě rozhodovat nemělo. Celou věc ale označil za závažnou a podle jeho slov očekává, že regionální rada podpoří odebrání licencí problémovým místním sdružením. Mezitím by mělo věc řešit i Grémium ODS a věc by měla být vyřešena na příštím setkání výkonné rady.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…