Pražský dopravní podnik dostal půlmilionovou pokutu. Za diskriminaci

21.08.2013 17:56

Dopravní podnik hlavního města Prahy dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) půlmilionovou pokutu. Chyboval v tendru na dodávku náhradních dílů pro autobusy. ČTK to ve středu řekl předseda úřadu Petr Rafaj. Dopravní podnik může podat žalobu ke Krajskému soudu v Brně.

Pražský dopravní podnik dostal půlmilionovou pokutu. Za diskriminaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Dopravní podnik podle Rafaje diskriminoval případné zahraniční uchazeče o zakázku. V zadávací dokumentaci se objevila podmínka, že zájemce musí být českou právnickou osobou zapsanou v obchodním rejstříku.

Poškozena byla italská společnost

Rafaj uvedl, že nejednoznačné podmínky tendru vedly k podání pouze čtyř nabídek. Italská společnost V.A.R. s.r.l. Ricambi Equivalenti Bus, která o zakázku měla zájem, nabídku podat nemohla. Podle Rafaje postup dopravního podniku mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky.

Chyby byly také při vyřizování námitek italské firmy. Dopravní podnik je zamítl s odůvodněním, že neobsahují vyjádření újmy, která stěžovateli hrozila. "Újmou ale může být i okolnost, že se dodavatel nemůže zúčastnit zadávacího řízení, což italská společnost deklarovala," uvedl Rafaj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…