Řebíček prodal podíl ve Viamontu za stamiliony. Firma je v insolvenci

08.08.2012 17:27

Stavební společnost Viamont, již založil bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček se ocitla v insolvenčním řízení. Nezaplatila totiž desítky milionů na daních. Píše o tom server Tn.cz.

Řebíček prodal podíl ve Viamontu za stamiliony. Firma je v insolvenci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

 

Vyplývá to podle něho z informací uvedených na internetových stránkách insolvenčního rejstříku, podle kterých Viamont dluží na nezaplacených daních z let 2007 a 2008 až 53,98 milionu korun.

Milionové dluhy
 

"Na základě platebních výměrů z daňové kontroly - Daň z příjmů právnických osob 2007, 2008 a DPH 2008 - má Viamont nesplacený dluh v objemu 53,98 milionu korun,“ uvedl podle Tn.cz v návrhu na insolvenční řízení správce daně, Finanční úřad v Ústí nad Labem.

I přesto, že se dlužník proti závěrům daňové kontroly a vyměřené výši nedoplatku řádně odvolal, správce daně dne 14. června zaslal Viamontu zajišťovací příkaz, ve kterém mu uložil do tří pracovních dnů splacení dluhu v plné výši na depozitní účet správce daně.

Účty obstaveny

Vzhledem ke skutečnosti,  že Viamont svůj dluh neuhradil, Finanční úřad v Ústí nad Labem mu obstavil 10. července bankovní účty. Podle informací serveru iDnes.cz se tak společnost od 7. srpna nachází v insolvenčním řízeníí. O jeho zahájení přitom sám zažádal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …