Sledovaný Bublan na fotkách s Randákem: Šachtovci jsou pseudošpioni

25.02.2012 8:38

Advokátní kancelář Šachta and Partners se ve snaze zdiskreditovat bývalého šéfa civilní rozvědky Karla Randáka zabývá jeho sledováním. Tentokrát v jejich síti uvízl také poslanec ČSSD a bývalý předseda bezpečnostního výboru František Bublan.

Sledovaný Bublan na fotkách s Randákem: Šachtovci jsou pseudošpioni
Foto: vasesvoboda.cz
Popisek: Karel Randák s Františkem Bublanem

Karel Randák se v minulosti v médiích objevoval jen zřídka a spíše byl s použitím filmové hantýrky mužem za kamerou než před kamerou. Zlom nastal až po vstupu do Nadačního fondu proti korupci, kde Randák poukázal na celou řadu podezřelých praktik pražských politiků. František Bublan je na objektivy fotoaparátů zvyklý a v zásadě mu nedělají problém, ale AK Šachta and Partners si podle něj nyní dost naběhla. 

"S tím člověk musí počítat, že si ho někdo vyfotí. S Karlem Randákem jsme dlouholetí přátelé, spolupracovali jsme spolu v BIS i v UZSI, kde mi dělal náměstka. Nemáme důvod se scházet tajně, občas mě navštíví i v parlamentu,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Bublan. Podle poslance je však na celé sledovací akci jedna velká nesrovnalost a dezinformace. „Jestliže Šachtovci píší, že fotky obdrželi před OVM, tak je to nesmysl, my jsme se s Randákem setkali až po vysílání, “ zjistil Bublan při pohledu do svého diáře. 

Iniciativa Vašesvoboda.cz na svém serveru totiž píše, že obdržela fotky K. Randáka s Františkem Bublanem z briefingu před nedělními Otázkami Václava Moravce.

"Je mi to jedno, co o mně píší. Vůbec mě to nezajímá. Nechci zabřednout do nějakých mediálních přestřelek se Šachtovci, ale chci se soustředit na svou práci,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz v souvislosti se sledováním své osoby Karel Randák.

Také podle něj nebyla schůzka žádným tajemstvím, ale bavil se Bublanem na konkrétní téma. "V tomto případě to byla problematika, která je v současnosti navrhována v legislativě, a tou je návrh ministerstva financí na možné prolamování bankovního tajemnství ze strany zpravodajských služeb," uvedl na chatu pro HN Randák.

Seriál na pokračování

NFPK jako první zveřejnil informace o hospodaření pražského dopravního podniku, které nyní prověřuje policie. Jako nosné téma je nejvíce mediálně přetřásána 17haléřová položka, která z každé prodané jízdenky měla plynout na účet lobbisty ODS Ivo Rittiga, kterého právě zmíněná AK zastupuje. Seriál odhalení ale pokračoval. Následoval patent na obrazovky v metru, vila paní Dvořákové, pofidérní majetkové propletence, nákup předražených televizí a tramvajové opravny, které měly být prodány za třetinovou cenu poté, co do nich dopravní podnik v čele s Martinem Dvořákem investoval přes 800 milionů korun.

Kdo s čím zachází

Zakladatelé Iniciativy vašesvoboda.cz si dali do vínku boj proti špehování a nabourávání emailových schránek a jiným podobným praktikám, paradoxně však na svých stránkách veřejně prezentují fotky Randáka a jeho údajných spolupracovníků pořízené sledováním, SPZ aut atd. Prostor zde nalezla také interní emaliová korespondence redaktora Českého rozhlasu.

Na otázku, jak se tedy jejich způsoby liší, zástupce iniciativy Jan Urban naší redakci odpověděl: "Nic nekupujeme, nikoho neuplácíme a nikoho nešpehujeme. Fotky pana Randáka nám dávají k dispozici lidé, kteří mají, stejně jako my, metod jeho skupiny plné zuby. Navíc sám pan Randák se opakovaně vyjádřil, že o tom ví, a je mu jedno, že si ho lidé fotí. Maily rovněž nezískáváme ani nabouráváním schránek, ani za peníze. Veškeré zveřejněné e-maily máme od společnosti NEOGRAPH, na jejímž firemním hardwaru se nacházely." 

Otevřená válka

Advokátní kancelář Šachta and Partners vede s NFPK otevřenou válku. Na začátku února advokátka kanceláře Karolína Babáková redakci emailem sdělila, že na základě rozhovoru se zakladatelem NFPK Karlem Janečkem, podává kancelář trestní oznámení na Janečkova obvinění uvedená v exkluzivním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …