Smí mluvit, nesmí, smí, nesmí... Klusákova parta prý dala rozkaz týkající se psychiatričky premiérova syna

11.09.2021 13:37

Autorka posudku na Andreje Babiše mladšího Dita Protopovová skončila na pozici tajemnice národní vládní rady pro duševní zdraví, kde ji nahradila Ivana Svobodová. Psal se rok 2018. V tomtéž období rezignovala na mandát zastupitelky. Pak se o ní nepsalo. Až v tomto týdnu poskytla psychiatrička médiím rozhovory týkající se zdravotního stavu syna premiéra. A přišel zákaz.

Smí mluvit, nesmí, smí, nesmí... Klusákova parta prý dala rozkaz týkající se psychiatričky premiérova syna
Foto: reprofoto: REAL TALK
Popisek: Vít Klusák

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
„Paní doktorka Protopovová není oprávněná se jakýmkoliv způsobem vyjadřovat ve vztahu k médiím o čemkoliv, co by nějak přesahovalo lékařské tajemství,“ řekl pro ČRo advokát Babiše mladšího František Vyskočil s tím, že podnět zaslal za svého klienta na ministerstvo zdravotnictví tuto středu.

Premiér Andrej Babiš opakovaně uvedl, že jeho syn trpí schizofrenií. Ten to však odmítá. Na nečekané konfrontaci při zahájení kampaně ANO přítomným mimo jiné sdělil, že je duševně naprosto v pořádku.

Ovšem v minulosti jej policisté nalezli u krajnice dálnice D1 a jeho stav měl vyžadovat hospitalizaci. Babiše juniora museli při zadržení policisté spoutat, později však tvrdil, že šlo o legraci.

Protopovová je ovšem specialistka na schizofrenii a bipolární poruchy, což by slova předsedy vlády potvrzovalo.

Důvěryhodný zdroj z prostředí ANO vnímá celou kauzu jako cílenou. „Nejprve Dita Protopovová sloužila k šířeních podivných informací z prostředí od paní Slonkové po pana Klusáka, teď už nesmí? Otázkou je, proč tomu tak je. Osobně se domnívám, že by potvrdila to, co říká premiér, že jeho syn trpí schizofrenií, což není absolutně žádná legrace, takže jestli nějaká Klusákova parta takto riskuje zdraví mladého kluka, doufám, že bude po zásluze potrestána," řekl v sobotu ParlamentníListy.cz.

„Jestli si myslím, že to tahle skupina synovi premiéra poradila? Aby jí zakázal mluvit? O tom jsem přesvědčen,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …