Stanislav Gross už podle bulváru skoro nemůže chodit. Ptali jsme se na expremiérovu nemoc jeho manželky. A...

15.09.2014 13:31

Zdravotní stav bývalého premiéra Stanislava Grosse je čas od času tématem, o které se zajímají (nejen) bulvární média. Jisté je, že bývalý značně oblíbený politik na tom se zdravím úplně nejlépe není. Když se však naposledy objevila informace o tom, že mu onemocnění nedovoluje již ani chodit, pídily se ParlamentníListy.cz dál.

Stanislav Gross už podle bulváru skoro nemůže chodit. Ptali jsme se na expremiérovu nemoc jeho manželky. A...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Expremiér Stanislav Gross ve své kanceláři

Anketa

Jste s výkony českých politiků v roce 2014 spokojenější, než s tím, co předváděli loni?

27%
73%
hlasovalo: 4410 lidí

Nutno předeslat, že to, kde je skutečně pravda, ví asi pouze hrstka nejzainteresovanějších lidí z okruhu Stanislava Grosse.

Na každý pád jeho neúčast na nedělní premiéře Fantoma opery vysvětluje jeho manželka Šárka poněkud jinak, než se objevilo v Blesku.

„No, je pravda, že s námi na představení nebyl. Ale bylo to spíše z toho důvodu, aby se vyhnul novinářům a jejich stálým otázkám. Na Fantoma opery se ale ještě jednou chystáme celá rodina," sdělila ParlamentnímListům.cz Šárka Grossová. Jak přiznala, ani netušila, jaké závěry si z nepřítomnosti manžela média udělají. Bulvár totiž prý nečte, takže o informacích, které dnes o jejich rodině přinesl, prý nevěděla.

Popřela pak i to, že by manžel kvůli postupující nemoci nemohl již ani chodit.

„Chodí. V sobotu o uplynulém víkendu jsme dokonce byli na houbách," reagovala ještě Grossová.

Zpovědí i omluvou Gross zaujal i překvapil 

Stanislav Gross o sobě dal letos poměrně důrazně vědět. Hladinu veřejného mínění rozčeřil prostřednictvím dokumentaristy Jana Látala, který s ním natočil dokument do cyklu Expremiéři. A jednalo se o skutečně unikátní zpověď, při které se expředseda vlády omlouval a otevřeně přiznával, že ne vše udělal dobře. Později se vyjádřil i pro ParlamentníListy.cz. Mimo jiné odpověděl na to, proč přiznal, že se stal věřícím, i proč se rozhodl za své počínání v minulosti omluvit.

„U každého člověka jsou chvíle, kdy se potřebuje trochu zastavit a zamyslet se nad chodem svého dosavadního života. Zamyslet se nad věcmi, kterým v dennodenním shonu a chvatu nepřikládáme patřičnou hloubku. A právě tyto okamžiky mě přivedly k víře. Otázky mého zdravotního stavu, nezlobte se, opravdu komentovat nechci," reagoval tehdy současně i na to, co veřejnost zajímá nejvíc - jak je na tom skutečně zdravotně nyní.

Potíže trvají prý již řadu měsíců?

Podlomené zdraví trápí údajně Stanislava Grosse od počátku roku. Tehdy celou republiku obletěly fotografie značně pohublého expremiéra, který sotva hýbal pravou rukou. Manželka Šárka však jeho trable přisuzovala problémům s páteří a vyjádřila víru, že se její choť dá brzy do pořádku.

Podle jejího vyjádření pro ParlamentníListy.cz má tuto víru dosud, i když v některých médiích se již objevily i spekulace o údajné přesné diagnóze nemoci, kterou by měl Stanislav Gross trpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …