Starka požaduje stomilionové odškodné. Leč marně, slíbil Pospíšil

04.03.2012 16:53

Šéf příbramského fotbalového klubu a podnikatel Jaroslav Starka se marně dožaduje stamilionového odškodného od státu. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil prohlásil, že žádné peníze nedostane. Odškodnění Starka požadoval za neoprávněné umístění do vazby, kvůli podezření z únosu Lamberta Krejčíře. Za mřížemi tehdy strávil 84 dní.

Starka požaduje stomilionové odškodné. Leč marně, slíbil Pospíšil
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

„Určitě to budou stovky milionů. Nechci o tom takhle mluvit, dělá to pan doktor Kramarič,“ řekl Starka iDNES.cz. Pospíšil na to má však jiný názor, a výši odškodného považuje za nereálnou. Žádostí se bude zabývat příslušný odbor ministerstva spravedlnosti.

Výše odškodného se vypočítává podle zákona. Za jeden den neoprávněně strávený ve vazbě může poškozený získat 500 až 1500 korun. „V současnosti se vyplácí částky v řádech statisíců,“ uvedl ministr Pospíšil.

Dodal, že až ministerstvo posoudí Starkův případ, může se stát, že podnikatel odejde s práznou. Předseda KSČM Vojtěch Filip podotkl, že Starkova vazba nemusela být neoprávněná, pokud byla uvalena kvůli ovlivňování svědků.

Starka se proti verdiktu ministerstva může odvolat u soudu. Podnikatel byl několik let podezřelý z únosu Lamberta Krejčíře, otce uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Vrchní státní zastupitelství ho ale loni v září shledalo nevinným.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …