Tahle země je mršina a rvou se poslední kusy, říká spisovatelka o restitucích

14.06.2012 6:42

VIDEO UVNITŘ Spisovatelka Lenka Procházková podala trestní oznámení na kardinála Dominika Duku a další neznámé pachatele i na celou vládu v čele s premiérem Petrem Nečasem kvůli církevním restitucím. Na tiskové konferenci své pohnutky vysvětlila.

Tahle země je mršina a rvou se poslední kusy, říká spisovatelka o restitucích
Foto: hns
Popisek: Spisovatelka Lenka Procházková žalovala prezidenta a vládu za velezradu

„O budoucí církevní nemovitosti je zájem i mezi politiky,“ prohlásila Procházková. Dodala, že tím pádem se jedná jen o další tunel a příští na řadě by mohly být například vysoké školy.

Musíme udělat něco velkého

Procházková tvrdí, že poslanci nemohou o zákonu hlasovat, protože neznají zákony z roku 1919 a 1947. „Pokud o krádež tak velkých majetků je do nebe volající a je neuvěřitelné, že se ho dopouštějí i lidé z církevních kruhů,“ zlobí se.

„Ohlasy od veřejnosti mám pouze pozitivní,“ uvedla spisovatelka s tím, že dalších asi deset lidí také podalo trestní oznámení. Jeden z novinářů se zeptal na to, zda má Procházková nějaký konkrétní příklad nemovitosti, která  církvi v roce 1948 nepatřila. „To určitě není mým úkolem,“ odpověděla spisovatelka. Podle ní nevlastnila církev před únorovým převratem nic víc než 5000 hektarů půdy.

„Mně Česká republika připadá jako mršina, ze které se rvou poslední kusy,“ řekla Procházková. Ideálním výsledkem jejího snažení je, že se takový zákon nebude vůbec projednávat a bude změněn. „Musí se udělat něco velkého, aby konečně začali poslouchat,“ myslí si spisovatelka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …