Tak si pro ni pojď, vole! VIDEA S Mirkem Topolánkem, která možná neznáte

06.11.2017 7:50

Expremiér Mirek Topolánek, jenž nyní shání podpisy, aby mohl kandidovat na Pražský hrad, je známý svou vznětlivou povahou, kdy několikrát v minulosti napadl novináře – ať již slovně, či fyzicky. On sám nyní pro Blesk.cz uvedl, že udělal chyby, ale že je opakovat nebude.

Tak si pro ni pojď, vole! VIDEA S Mirkem Topolánkem, která možná neznáte
Foto: Repro Youtube
Popisek: Podrážděný Mirek Topolánek

Asi nejznámější konflikt Topolánka s novinářem je ten, kdy se jeden z fotografů snažil zachytit Topolánkovo dítě v kočárku. „Proč ho fotíš?“ rozčílil se Topolánek na muže, jenž mu strkal fotoaparát do kočárku. Následovala facka, kterou Topolánek nečekaně novináři uštědřil.

Další video pak zachytilo rozladění tehdy premiéra Topolánka, jenž byl udiven, jak se novináři předních českých médií dozvěděli o utajované schůzce koaličních špiček na hradě Hněvín, kam s předstihem přijeli. Jde o video z roku 2009. 

„Chceme, abyste odjeli, protože toto není veřejná schůzka,“ nechal se slyšet tehdy Topolánek. „Já prostě tyhlety metody nesnáším, bolševický,“ dodal.

V roce 2012 pak Topolánek praštil do kamery, když šel na policejní výslech.

Rozčílený Topolánek je pak zachycen i na videu z roku 2016. „Tak si pro ni pojď, ty, já ti ji nakoupím, ty vole,“ sdělil Topolánek k muži, který na něj pokřikoval slova o hanbě. 

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

V roce 2008 se pak Topolánek pustil do odborářů na jednání tripartity. Šlo o daňové zvýhodnění stravenek. 

Anketa

Který Zemanův protikandidát má největší šanci na úspěch?

27%
6%
5%
hlasovalo: 5364 lidí

ParlamentníListy.cz o Topolánkově zvažované kandidatuře psaly již v sobotu jako první. „Na 80 procent do toho půjde,“ sdělil ParlamentnímListům.cz zdroj blízký špičce ODS. 

Mirek Topolánek v neděli pro Blesk.cz svou kandidaturu potvrdil. Rozhodl se k tomuto kroku prý již v úterý. „Možná emotivně, protože rozumem bych to nikdy neudělal,“ sdělil s tím, že v ten den začal shánět podpisy. Zatím, jak uvádí, potřebné podpisy nemá, jen je má přislíbené. 

  • Původní text ZDE

„Přísliby mám, ale nemám všechny podpisy na papíře. Chci průřezovou podporu. Nejsem kandidát žádné strany, nekandiduji s podporou žádné strany. Sháněl jsem a mám pocit, že se mi to podaří – mít podporu pěti klubů v Senátu,“ dodal Topolánek.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Jak Topolánek uvedl, i přes silnou konkurenci si v boji o Hrad věří. Jediný problém, který vidí, je ten, že chce vysvětlit lidem, že pokud nějaké chyby udělal, nedělá je dvakrát. „Jsem hodnověrný kandidát. Své šance vidím poměrně vysoko,“ sdělil závěrem Topolánek s tím, že má podporu rodiny. 

K oficiální registraci uchazeče o Pražský hrad je nutná buď podpora 50 tisíc občanů, či 20 poslanců, případně 10 senátorů. Právě cestou získání podpory od zákonodárců se Topolánek při své možné kandidatuře chystá ubírat. Dnes pak o Topolánkově kandidatuře bude rozhodovat Výkonná rada ODS.

„Do prezidentské volby vstupuje kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně politickým rozhledem. Už mnohokrát jsem řekl, ze ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité,” uvedl ještě před ní ke kandidatuře Mirka Topolánka na Hrad šéf ODS Petr Fiala.

„Mirek Topolánek byl nejen dobrý premiér, ale i respektovaný předseda Rady EU,“ nechal se slyšet pro server Aktuálně.cz předseda TOP 09 Miroslav Kalousek v souvislosti s Mirkem Topolánkem. Podle něj je dobře, že do hry vstoupil kandidát s reálnými politickými zkušenostmi. Zásadní stanovisko o podpoře Topolánka však Kalousek nechtěl sdělit. Jak však dodal, strana se o tom bude radit v rámci poslaneckého klubu. 

„Kdyby za mnou Mirek Topolánek přišel s žádostí o podpis, tak bych právě v zájmu toho, aby do soutěže někdo s takovými politickými zkušenostmi vstoupil, podepsal,“ zmínil pak Kalousek.

Proti je však Václav Klaus mladší (ODS). „Nepatřím do party Kalousek a spol.,“ vymezil se. 

A v ODS není jediný, kdo Topolánkovu kandidaturu přijímá rezervovaně, kdo se však velmi ostře vymezil, je prezidentský kandidát Jiří Drahoš. Podivil se nad tím, že by Českou republiku po prezidentech Klausovi a Zemanovi měl na Hradě zachraňovat další bývalý premiér.

Původní text ZDE

„Fakt je, že Drahoš s Horáčkem vypadají proti Topolánkovi jak akvarijní rybičky vedle barakudy. Ale Zeman je pořád ještě něco jako Great White, i když s třemi harpunami v těle a s vylámanými zuby. Teď to teprve začíná být zajímavý,“ sdělil pak na svém facebookovém profilu europoslanec za ODS Jan Zahradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …