Topolánek sražen k zemi v kině. „Lidi je zadrželi.“ Toto jste neměli vědět

16.12.2022 10:03

Zábavně diskusní program expremiéra Mirka Topolánka s názvem Topol Show se v pražském kině Dlabačov zvrhl ve fyzické útoky klimatických aktivistů na jeho osobu. Video, kdy aktivistka hází Topolánkovi do obličeje tzv. cupcaky, tedy sladké pečivo, již koluje. Dle informací ParlamentníchListů.cz byl nicméně Topolánek navíc sražen k zemi, s čímž se aktivisté již nepochlubili. Přijela policie, která toho však mnoho nezmohla.

Topolánek sražen k zemi v kině. „Lidi je zadrželi.“ Toto jste neměli vědět
Foto: Repro Twitter
Popisek: Napadení Mirka Topolánka klimaaktivisty

Incident se stal ve čtvrtek večer v pražském kině Dlabačov, kde se konala akce Topol Show zorganizovaná serverem Info.cz. Do objektu vnikla asi desítka aktivistů, která si to šla vyřídit přímo s Mirkem Topolánkem pro jeho „práci s oligarchy“.

Podle informací, které ParlamentníListy.cz získaly od zdroje, jenž byl přímo na místě dění, byl nejdříve během Topol Show „rachot“ v hledišti, načež byli aktivisté vyvedeni. „Jenže pak si počkali v předsálí a jedna z nich naházela Topolovi do obličeje cupcaky. Přímo do obličeje! Pak nějaký chlap Topola srazil k zemi. To už se diváci, kteří tam byli, naštvali a zadrželi je, dokud nepřijela policie. Policie přijela... Jenže ta holka se odmítla legitimovat. Dál nevím, šel jsem radši pryč,“ uvedl účastník akce.

Jaké sladkosti přesně zasáhly expremiérův obličej, není jasné. Zdroj ParlamentníchListů.cz hovoří o cupcacích, aktivisté o muffinech.

Jak ukazuje i videozáznam kolující na internetu, Topolánek dostal pochutinou přímo do obličeje, a ne jednou. Na záběrech je vidět, jak aktivistka čeká na kolemjdoucího Topolánka a pak na něj zavolá: „Pane Topolánku, to je pro vás…“ A následně spustí palbu sladkým pečivem.

Hvězda Topol Show útok vůbec nečekala, a tak hned první sladkost schytává do obličeje, před dalšími se snaží chránit rukou zvednutou před obličej. V pozadí sedící hosté, na které některé předměty také dopadají, na aktivistku volají, jestli je normální. Topolánek se na ni poté rozběhne, aby útok zastavil, pak už ale krátké video končí.

 

 

Šéfredaktor Info.cz a moderátor večera Michal Půr pro ParlamentníListy.cz útok odsoudil. „Lepidlo zjevně vystřídalo fyzické násilí. Je s podivem, co někdo dokáže udělat, aby se zviditelnil,“ sdělil. 

Klimatičtí aktivisté si s sebou také přinesli transparent s nápisem „Topolánek tančí, jak Křetínský zpívá“. Protestující naznačovali, že Topol Show, server Info.cz, patří do mediálního impéria Daniela Křetínského. „Topolánek se na veřejnosti prezentuje jako nezávislý komentátor energetiky. Přitom dlouhodobě pracuje ve firmách spojených s EPH,“ dodal twitterový účet Limit jsme my.

 

 

Od tzv. Biotické pekařské brigády, která za protestem stojí, to v minulosti schytal například i šéf hnutí SPD Tomio Okamura, tehdy byl útočný předmět štrúdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Topolánek už je jen , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 16.12.2022 10:18:56
politická mrtvola. Co to takhle zkusit s Fialou ??

|  12 |  0

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …