Tři kulky Šlachtovi. „Mafie" se ozvala. Přes PL posílá vzkaz plukovníkovi za jeho řeči

08.10.2021 16:42 | Kauza

Kniha namířená proti Robertu Šlachtovi? Ne, je o 90. letech a vyjde až po volbách, odmítá Marie Formáčková. „Robert Šlachta se objevuje v jednom z příběhů, který vypráví jeho bývalý kolega. Je úsměvné, že zrovna on, emeritní elitní vyšetřovatel, si neověří informace a reaguje na základě domněnek,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz známá autorka.

Tři kulky Šlachtovi. „Mafie" se ozvala. Přes PL posílá vzkaz plukovníkovi za jeho řeči
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta uspořádal tiskovou konferenci, kde pohrozil ANO a SPD svou neúčastí v potenciální koalici s těmito subjekty

Vraťme se na začátek příběhu.

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí
Dne 1. října Robert Šlachta na svém facebookovém profilu uvedl následující a poměrně tvrdá slova: „Klukům jde o všechno. O všechny jejich kšefty, malé domů, zakázky pro kámoše, vládní limuzíny a luxusní večeře. V pozadí si porcují naši republiku a vědí, že já se jich nebojím. Že proti nim půjdu za každou cenu. Tak, jak jsem to už jednou udělal. Proto si zadali výrobu kompromitujících materiálů. Proto se spolčili. Úplně všichni. Mafiáni, co vylezli ze STOKY. Podsvětí, kterému jsem šel po krku. A samozřejmě politici. ANO, ČSSD, ODS, SPD. Všichni do jednoho s jediným cílem a jasným zadáním. Zlikvidovat mě a naši Přísahu. Nedovolte jim to. Volte Přísahu."

Čelní tvář Přísahy reagovala na údajně kvalitní informace zpráv Seznamu.cz, kde autoři vylíčili, že do kampaně zasáhne „kniha proti Šlachtovi“. Nakonec se ale ukazuje, že všechno bylo poněkud jinak.

Někdejší ředitel ÚOOZ se následně pustil do masivního šíření informací ohledně údajné likvidace Přísahy. Byl konkrétní. Na grafických materiálech jsou označena jména, strany i souvislosti.

Na akci se měl podílet například syn Jaroslava Faltýnka Jiří Faltýnek, advokát Andreje Babiše Josef Bartončík, exposlanec ČSSD Zdeněk Koudelka, mafiáni z kauzy Stoka nebo Jaroslav Novák Večerníček, hlavní stratég SPD.

Hlas pro Přísahu prý znamená hlas proti mafii.

Odezva na Šlachtova slova na sebe nenechala dlouho čekat. PL získaly reakci zmíněného Jaroslava Nováka Večerníčka.

Z FB Roberta Šlachty

zdroj: Facebook.com/robertslachtaofficial

„Nejedná se o knihu a video-dokument proti Robertovi Šlachtovi ani proti hnutí Přísaha. Dokument a kniha dává prostor k diskuzi nad problematickou praxí v rámci konkrétních trestních kauz," řekl naší redakci v pátek. „Pan emeritní plukovník reaguje na článek Seznam zpráv, aniž zná obsah knihy. Autory označuje za mafiány a největší lumpy, co se v této republice pohybují,“ přidal.

Kromě vyjádření už celý kolektiv pracující na knize Zločiny beze zbraní přistoupil k právním krokům.

Podle nich se Robert Šlachta dopustil pomluvy, poškozování cizích práv a dalších trestných činů v úmyslu opatřit sobě a svému hnutí před volbami prospěch tím, že lhal. „Ale také pomlouval a dehonestoval účastníky projektu o justičních zločinech". Jak? Že je označil za lumpy a mafiány.

„Ve výše uvedených souvislostech bylo pro tyto a další trestné činy na Šlachtu podané trestní oznámení a současně právníci připravují i občanskoprávní žaloby," uzavírá Jaroslav Novák Večerníček.

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí
„Není to poprvé, co se podobnému tématu věnuji, už v devadesátých letech jsem napsala knížku Sametová špína s Johnem Bokem a Přemyslem Vachalovským, následovala kniha s Miroslavem Provodem a Karlem Srbou. Navíc jsem léta učila ve vězení, takže téma spravedlnosti mě hodně zajímá. Dovedu si představit, co nespravedlivé odsouzení udělá s člověkem, s jeho osudem a rodinou. Knížka, v níž se vše vysvětlí, je pak jakousi satisfakcí. Vím, že všichni jsme omylní, jsme jenom lidé, ale když se mýlí soudci a vyšetřovatelé, mívá to fatální následky,“ řekla PL Marie Formáčková.

Redaktor Seznamu Koutník v článku tvrdil, že za knihou stojí poradce Tomio Okamury Jaroslav „Večerníček“ Novák. V jednotlivých kapitolách mají hovořit Zdeněk Koudelka (ústavní expert hnutí Trikolora), Jiří Faltýnek (syn Jaroslava Faltýnka, předsedy poslaneckého klubu ANO) nebo Josef Bartončík, což je jeden z advokátů Andreje Babiše. Rozebírat se mají kauzy Jany Nagyové-Nečasové, ale i Toflova gangu, solárních elektráren nebo olomoucké policejní kauzy Vidkun.

Seznam dodal, že autoři knihu nevydají před volbami, ale na klíčové dny před hlasováním chystají dva videoklipy, které mají útočit na Šlachtovu práci v ÚOOZ.

Článek se na Seznamu objevil v 9:49 a již v 10:19 dorazila do redakčních mailových schránek pozvánka na tiskovou konferenci od PR oddělení Přísahy. Avizovala, že Robert Šlachta vydá „zásadní prohlášení ke snaze o likvidaci jeho osoby a hnutí Přísaha těsně před volbami do Poslanecké sněmovny“.

Na místě PL byly a informace jsme shrnuli ZDE.

„Klukům jde o všechno. O všechny jejich kšefty, malé domů, zakázky pro kámoše, vládní limuzíny a luxusní večeře." Robert Šlachta 1. 10. 2021

zdroj: Facebook.com/robertslachtaofficial

Celé prohlášení týmu:

1. Nejedná se o knihu a video dokument proti Robertovi Šlachtovi ani proti hnutí Přísaha. Dokument a kniha dává prostor k diskuzi nad problematickou praxí v rámci konkrétních trestních kauz. 
 
2. Pan emeritní plukovník si špatně přečetl článek, neboť v článku se jasně píše, že kniha vyjde po volbách. Není možné, aby tedy volby byly tímto dílem jakkoliv ovlivněny. Jedná se o lživé tvrzení.
 
3. Pan emeritní plukovník reaguje na článek Seznam zprávy, aniž zná obsah knihy. Autory označuje za cituji „mafiány a největší lumpy, co se v této republice pohybují“ S ohledem na hysterickou reakci pana Šlachty, aniž by věděl, o co jde, se domníváme, že se zjevně má čeho bát a jeho minulost není čistá.
 
4. Lživé je i tvrzení uvedené Robertem Šlachtou na tiskové konferenci, cituji: „V kauze kde jsme sáhli na hnutí ANO“ (jedná se o kauzu Stoka) Tato kauza začala byt prověřována v době, kdy pan Šlachta nebyl příslušníkem Policie. Jde opět o jednoduše prokazatelnou lež. 
 
5. Lež je i to, že autorka Marie Formáčková napsala knihu o panu Haškovi. To, že to není pravdou, je lehce dohledatelné na internetu.
 

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …